Hierom weigerde William jarenlang om met z’n grote liefde te trouwen

Grappig! 11 hilarische anekdotes over de Queen & Co

11 hilarische anekdotes over de Queen & Co. Wat heeft Hare Majesteit toch tegen Birmingham?
Queen anekdotes

De Queen als vliegtuigspotter en prins Harry's geslaagde break-out: een selectie uit 'What A Thing To Say To The Queen: A Collection Of Royal Anecdotes From The House Of Windsor' van Thomas Blaikie.

1. De Queen lunchte met vrienden in Windsor Castle toen er een vliegtuig overkwam. "Boeing 747," zei ze. En even later: "Dat is een Airbus." Windsor ligt vlakbij Heathrow en Hare Majesteit kan inmiddels feilloos identificeren wat er allemaal overvliegt.

2. Elizabeths privésecretaris schreef voor een werkbezoek een speech waarin stond: 'Ik ben erg blij vandaag in Birmingham te zijn.' De Queen streepte het woordje 'erg' door. Au!

3. Het dienstmeisje van de Queen Mum vond in haar prullenbak vaak bonbons met hapjes eruit. De moeder van de huidige Queen was dol op chocolade, maar niet altijd verrukt van de vulling.

4. Lady Diana was in 1981 nog maar net verloofd met de prins van Wales toen ze het parket in de Music Room van Buckingham Palace al verpestte. De oorzaak? Tapdanslessen.

5. Tijdens een Amerikaanse Royal Tour in de jaren vijftig waren de FBI-agenten wat al te overijverig. Eentje, gekleed in een groene avondjurk, wilde de Queen tot in het toilet volgen. Hofdame Mary Morrison sloeg haar letterlijk met haar clutch terug de gang op.

6. "Alsjeblieft, geef me een opdracht!" smeekte prins Harry als kind (wel iets ouder dan hier), verkleed in camouflage, aan een van de beveiligers van Kensington Palace. "Ga je tante maar zoeken," zei de man die wist dan Diana's zus Jane in het paleis was. "En hier is een walkietalkie, zodat je me op de hoogte kunt houden van je missie." Dat deed Harry vlijtig, tot er een radiostilte viel. Pas na lang aandringen liet hij weer wat van zich horen, op de achtergrond was druk verkeer hoorbaar. "Waar ben je?" vroeg de beveiliger. Het was weer even stil terwijl het prinsje blijkbaar om zich heen keek. "Voor Tower Records in High Street," meldde hij toen keurig. Security verliet vervolgens met gierende banden het paleis om hem op te pikken.

7. Als kind schonk Elizabeth ooit een potje inkt over haar hoofd uit frustratie dat haar Franse lessen uit niets anders bestonden dan rijtjes werkwoorden uitschrijven.

8. Prinses Margaret, lichtgeraakt en om vele redenen een beetje van het padje, belde een vriendin en dreigde uit het raam te springen als die niet onmiddellijk zou komen. De vriendin nam meteen ongerust contact op met de Queen die niet erg onder de indruk was van de stemmingen van haar zus. "Maak je geen zorgen," zei ze. "Ze woont op de begane grond."

9. Tijdens een Royal Tour door Canada kwam prins Philip zijn vrouw achterna door de gang van de trein, met valse tanden in.

10. De Queen raapte tijdens een jachtpartij bij vrienden geschoten vogels op voor Philip toen een mannetjesfazant uit een heg vloog en haar aanviel. Er was sprake van nogal wat bloed. Een agent die een oogje in het zeil hield, snelde op haar af, stortte zich op haar en begon mond-op-mond beademing in de veronderstelling dat ze neergeschoten was. Elizabeth duwde hem van haar af, maar was wel onder de indruk: ze stelde hem aan als lid van haar persoonlijke beveiliging.

11. De overleden president George Bush en zijn vrouw Barbara waren goed bevriend met de Queen. Tijdens een bezoek aan Londen pakte de oud-president een klein zilveren schaaltje op drie pootjes op en vroeg zijn gastvrouw wat dat toch was. "Ik hoopte eigenlijk dat jij me dat zou kunnen vertellen," zei ze. "Want ik heb het van jou gekregen."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b743bb1c08', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws