“Ik voelde me een buitenbeentje”, zegt Meghan in opgedoken anti-racismefilmpje 

“Ik heb me heel lang een buitenbeentje gevoeld,” vertelt de hertogin van Sussex in de video.

“Ik heb me heel lang een buitenbeentje gevoeld,” vertelt de hertogin van Sussex in de video.

De hertogin van Sussex doelt hiermee op het feit dat ze de dochter is van een zwarte moeder en een witte vader. “De meeste mensen konden mij nooit echt thuisbrengen omdat ik er niet per se wit of zwart uitzag.” Het filmpje, dat in het bezit is van Entertainment Tonight, is opgenomen in 2012 en was onderdeel van een anti-racismecampagne met de naam I Won’t Stand For…  

Vervelend en kwetsend

Ze vertelt dat ze ook veel vervelende, kwetsende woorden naar haar hoofd geslingerd heeft gekregen. “Hoewel me dat ontzettend raakte, heeft het me ook gevormd,” gaat Meghan verder. “Een paar jaar geleden hoorde ik iemand het N-woord zeggen tegen mijn moeder. Dat heeft me aan het denken gezet. Naast persoonlijk geraakt te worden door racisme, is ons land en eigenlijk de hele wereld ermee besmet. Ik ben ontzettend trots op mijn afkomst, maar ik hoop dat als ik ooit kinderen krijg, mensen wat meer openminded zijn en dat het heel normaal is om in een gemixte wereld te leven.” 

Aanvallen door de Britse pers

Het lijkt erop dat Meghans wens van acht jaar geleden in Engeland niet kon uitkomen. De Britse pers zou Meghan op zo’n racistische manier hebben aangevallen, dat het voor Harry en Meghan de reden is geweest om het Verenigd Koninkrijk te verlaten en afstand te doen van hun werk als senior royals.

Benieuwd naar de video? Check hem hieronder.

Bron: RTL Nieuws, Entertainment Tonight | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws