Dit zijn de 5 langstlevende Britse royals (prins Philip staat op 3)

Voordat we beginnen hebben wij eigenlijk maar een vraag: Wat gooien de royals chefs in hemelsnaam door het eten?!
prins philip

Voordat we beginnen, hebben wij eigenlijk maar een vraag: wat gooien de royal chefs in hemelsnaam door het eten?!

5. Prinses Augusta van Cambridge

De prinses werd 94 jaar en 139 dagen oud. Augusta was een nicht van koningin Victoria en leefde van 1822 tot 1916.

4. Prinses Alice van Albany

Prinses Alice was het laatst levende kleinkind van koningin Victoria voordat ze overleed op een mooie leeftijd van 97 jaar en 313 dagen in januari 1981.

3. Prins Philip

Onlangs mocht hij 99 kaarsjes uitblazen en hiermee belandt de man van koningin Elizabeth op de derde plaats in dit eervolle lijstje. Hoewel hij (nog) niet op nummer 1 staat, houdt hij wel de titel van het oudste mannelijke lid van de koninklijke familie. Dat is dus alvast een spoiler voor de rest van dit lijstje. 

Prins Philip (nu 99) en zijn vrouw koningin Elizabeth (nu 94)

2. Koningin Elizabeth (The queen mother)

Het moge duidelijk zijn van wie de huidige koningin haar goede gezondheid heeft gekregen, want haar moeder staat op de tweede plek met een leeftijd van 101 jaar en 238 dagen. Ze bleef actief tot een paar maanden voor haar dood in maart 2002 en overleefde haar jongste dochter prinses Margaret, die zeven weken eerder overleed op 72-jarige leeftijd.

1. Prinses Alice, hertogin van Gloucester

De Alice-en domineren in dit lijstje, maar geen enkel lid van de Britse koninklijke familie leefde langer dan de hertogin van Gloucester. Ze was de schoonzus van George VI, die op zijn beurt de vader was van de huidige koningin. Alice heeft het record gezet op 102 jaar en 309 dagen. Ze overleed in oktober 2004. Ze was al sinds 1995 niet meer in het openbaar verschenen en zou tegen het einde van haar leven aan ernstig geheugenverlies hebben geleden. Haar zoon Richard is de huidige hertog van Gloucester. Hij wordt binnenkort 77.

Ereplaatsje

De huidige koningin Elizabeth valt op het moment van schrijven nog nét buiten de top 5. Zij is nu namelijk 94 jaar en iets meer dan 50 dagen oud. Maar als de queen zo doorgaat, overstijgt ze iedereen in dit lijstje met gemak. Verder is ze wel al de langst heersende koningin ter wereld én de langst heersende royal die op dit moment op de troon zit. Wat zou haar geheim zijn? Moeten we dan toch allemaal maar paardenmeisjes worden?

prinses Margaret, koningin Elizabeth II, koningin Elizabeth I, prinses Diana en prins Harry in 1992
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b823cb42b8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws