doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Zó troopt de Queen haar eigen colour dit jaar!

Koetsen, hoeden, de Queen en uitgelaten kleine Cambridge'jes – voor een royaltyliefhebber gaat er niets boven Trooping The Colour.
.
ttc - queen

Koetsen, hoeden, de Queen en uitgelaten kleine Cambridge'jes – voor een royaltyliefhebber gaat er niets boven Trooping The Colour.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Trooping The Colour is het event waarbij de persoonlijke troepen van koningin Elizabeth, de Household Division, een parade houdt en de koningin zelf het saluut afneemt. Dit ter ere van haar officiële verjaardag (haar échte verjaardag is in april). Maar dit jaar is alles anders. Het huidige virus steekt hier een stokje voor. Dus we blikken vandaag lekker terug. Wij ontspannen, Liz ontspannen (met heur beentjes in de hoogte, nippend aan een glaasje sherry). Cheers op u, your majesty.

Jaarlijkse parade

Normaliter zou zaterdag in Londen de 'officiële' verjaardag van koningin Elizabeth worden gevierd met een uitbundige parade vol paarden, militairen in uniform, trompetgeschal, tromgeroffel en koetsen assorti. Helaas slaan we dit jaar over, met alle pracht en praal an sich. Tijdens de jaarlijkse parade laat onder andere de Household Division - zeg maar, de persoonlijke wacht van de Queen - zien wat ze allemaal in hun mars hebben qua marcheren en ferm kijken.

De Queen reed vroeger zelf mee, zoals hier in 1947. Tegenwoordig inspecteert ze het een en ander op afstand, blijft altijd stoïcijns als er weer eens een wacht flauwvalt van de hitte, maar informeert na afloop altijd wel persoonlijk of de persoon in kwestie inmiddels is hersteld.

Sinds 1986 verplaatst ze zich per koets en draagt ze een robe manteau, zoals hier in 1988, met voor zich prins Harry en prins William.

Trooping The Colour is de belangrijkste ceremoniële dag in het koninklijk jaar voor de Windsors. Het is ook een van de weinige dagen waarop vrijwel de hele Britse koninklijke familie bij elkaar is.

1982

1998

2003

2007

2012

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

2016

2018

2019

Kijk Louis eens lekker zwaaien! Hij had het naar zijn zin tijdens zijn balkondebuut...

... en mepte bijna Camilla's hoed af. 

Vandaag dus geen smakelijke momenten van de kleine Cambridge'jes, géén Meghan (en Archie), geen Queen in één van de regenboogkleuren en dus geen prachtige parade plus royal balkonmoment. We zeiden het eerder al: vandaag proosten we op Liz!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws