Beau Culinair: de sappigste gehaktballetjes van de Negen Straatjes

De chef van Jansz. heeft het geheime recept met ons gedeeld zodat jij het zelf ook namaken. Kokkerellen maar!

De Marinara Meatballs van Jansz. is misschien wel één van de meest iconische gerechten van het restaurant in de Negen Straatjes. De sappige balletjes, samen met de smaakvolle Marinarasaus en de kick van citroenschil, maken het geheel tot een ongekende smaakexplosie.

De chef van Jansz. heeft het geheime recept met ons gedeeld zodat jij het zelf ook maken. Kokkerellen maar!

Ingrediënten gehaktballetjes

Voor vier personen of een 8-persoons borrelhap

  • 500gr kalfsgehakt
  • 500gr rundergehakt
  • 500gr gemalen varkensvlees
  • 300gr spek
  • 30gr Parmezaanse kaas
  • 120gr brood
  • 10gr zout
  • 120gr zure room
  • 30gr verse knoflook
  • frituurolie
  • citroenschil

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de frituurolie, in een grote kom.
  2. Gebruik je handen om ervoor te zorgen dat het mengsel goed is gemengd en maak kleine balletjes.
  3. Verhit een koekenpan met de olie en bak de gehaktballen langzaam, op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn.

Ingrediënten saus

  1. 200 gr wortelen
  2. 200gr selderij
  3. 16gr zout
  4. 100ml rode wijn
  5. 50gr knoflook
  6. 16gr basilicum
  7. 400gr gepelde tomaten (uit blik)
  8. 200gr uien
  9. oregano

Bereiding

  1. Hak de wortels, selderij, knoflook, tomaten en uien fijn. Doe het allemaal in een verwarmde pan en bak kort.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 20 minuten langzaam koken.
  3. Pureer en zeef het mengsel.
  4. Serveer de gehaktballetjes samen met de saus en werk af met Parmezaanse kaas en citroenschil.

Bon appétit!

Bron: Jansz. | Beeld: Pulitzer

Laatste nieuws