Gravin Eloise verklapt in eerste tv-interview hoe ze afrekent met haatreacties

Gravin Eloise heeft voor het eerst een televisie-interview gegeven. Ze ging in gesprek met het Jeugdjournaal en praatte onder andere over haar publieke Instagram-account, bikinifoto’s en haatreacties.
constantijn gezin

Een aantal weken geleden ging Eloise viral met haar Instagram-account. Ze beantwoordde openhartig vragen over haar leven en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Het resultaat: ruim 30.000 volgers. Een aantal waar veel leeftijdsgenoten van de gravin alleen maar van kunnen dromen.

Toch laat ze in haar eerste televisie-interview weten dat ze naast veel leuke reacties, ook weleens te maken krijgt met haatberichtjes. Bijvoorbeeld toen ze haar diploma behaalde: “Er waren er een paar tussen die dan zeiden van: ze verdient het helemaal niet en ze heeft er sowieso geen moeite voor gedaan. Dat soort dingen.” 

"We doen altijd wel iets fout."

Maar, ze laat niet met zich sollen: “Ik heb gezegd: kan je een beetje opletten wat je zegt. Ik was toen nog maar een 17-jarig kind. Heel veel mensen zeggen: je moet geen aandacht geven aan die negatieve reacties. Alleen ik dacht: ik ga het gewoon doen want elke keer als er iets groots is, is er wel weer iets wat we fout hebben gedaan.” 

Dit bericht bekijken op Instagram

fijne koningsdag! 🧡🧡🧡

Een bericht gedeeld door ELOISE ⚡️⚡️⚡️⚡️ (@eloisevanoranje) op

Open en authentiek

Over de belangstelling op Instagram heeft Eloise ook wel een theorie. Ze legt uit: “Ik denk dat ik wel overkom als een open en authentiek persoon. Volgens mij is het wel leuk omdat ik een van de weinigen ben die een open account heeft in de familie en ik denk dat best veel mensen het leuk vinden om te zien. Ik zeg ook altijd maar: ik ben gewoon een normaal meisje met een titel." 

Geen bikinifoto’s

Hoewel ze geen regels opgelegd heeft gekregen voor haar socialmediagebruik, let ze zelf wel een beetje op: “Ik weet gewoon van mezelf wat ik beter niet en wel kan posten. Als ik bijvoorbeeld een bikinifoto wil posten, ga ik die niet op m’n open account posten.”

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b64ab43911', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws