doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Terugkerende blaasontsteking? Dit kan de reden zijn

Heb je regelmatig last van blaasontstekingen? Dan kan dat hierdoor komen.
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_image_article');
blaasontsteking

De standaard tips ken je vast al: genoeg water drinken, cranberrysap, plassen na de seks en zo veel mogelijk katoenen ondergoed dragen. Maar toch kan het voorkomen dat je alsnog regelmatig last hebt van blaasontstekingen. En de reden heeft dan niets te maken met het drinken van te weinig water of jouw voorkeur voor kanten lingerie. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

De oorzaak kan namelijk ook mentaal zijn. Een terugkerende blaasontsteking kan te maken hebben met angst. Dat er een verband is tussen angst en blaas- en plasproblemen is uit verschillende onderzoeken, onder andere uitgevoerd door uroloog Daisy Vrijens en het Maastricht UMC+, naar voren gekomen. Hieruit bleek ook dat er een associatie is tussen mensen met depressies en een overactieve blaas, wat ook weer kan resulteren in een blaasontsteking. Hetzelfde geldt voor mensen met angstklachten. 

Wat kun je doen?

De oplossing ligt natuurlijk in het aanpakken van de depressie of de angstklachten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het belangrijk om je te realiseren dat er altijd experts voor je klaarstaan die je kunnen helpen. Als jij bovenstaande (blaas)klachten herkent, is contact opnemen met je huisarts een belangrijke eerste stap. Samen kunnen jullie kijken welke behandeling het beste bij je past. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws