Royal goodness: Zo maak je de favoriete scones van queen Elizabeth

Een goede scone maak je niet zomaar, maar met dit (queen approved) recept wordt het een eitje.

27.000 kopjes thee, 20.000 finger sandwiches en 20.000 stukken taart: dat is wat er op een gemiddeld tuinfeest van de koningin geconsumeerd wordt. De invitation-only feesten worden georganiseerd voor mensen die door hun charity werk en inzet voor lokale gemeenschappen, de aandacht van de koninklijke familie hebben weten te wekken. En iedereen wil erbij zijn! Al is het maar voor het heerlijke eten dat er geserveerd wordt.

De befaamde tuinfeestjes van queen Elizabeth kunnen dit jaar helaas niet doorgaan, maar als jij van plan bent er thuis wel eentje te houden, is dit recept een must. Het is gedeeld door de pastry chefs die werkzaam zijn op het paleis, dus binnenkort kun jij ook eten als een koningin.

De ingrediënten

– 500 gram bloem

– 28 gram bakpoeder

– 94 gram boter

– 86 gram suiker

– 2 eieren

– 140 ml (karne)melk

bron: iStock

Zo maak je de scones: 

– Verwarm de oven voor op 180℃

– Meng bloem, bakpoeder, boter en suiker samen in een kom totdat er een kruimelige substantie ontstaat

– In een andere kom mix je de eieren en (karne)melk door elkaar

– Voeg de natte en droge onderdelen bij elkaar en blijf mixen totdat er een glad deeg ontstaat

– Haal de deeg uit de kom, duw het een beetje plat en laat het 30 minuten in de koelkast rusten in een stuk vershoudfolie

– Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het een dikte heeft van ongeveer 2,5 centimeter

– Snijdt er stukken deeg uit in een vorm naar keuze. (Zie de video hieronder voor een voorbeeld)

– Laat het deeg nog 20 minuten rusten

– Kwast de ongebakken scones in met ei

– Bak voor 10 – 12 minuten in de oven op 180℃

– Klaar! Serveer met aardbeien en clotted cream en geniet like a queen

Liever met beeld? Check dan hieronder de video:

Bron: Tatler, The Royal Family | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws