doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

7 green flags die erop duiden dat een relatie wél goed zit!

Herken jij je relatie in een (of meer) van de onderstaande puntjes?
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_image_article');
relatie liefde green flags

Als je een relatie aangaat, dan word je vaak gewaarschuwd voor red flags. Alarmbellen die erop duiden dat iets niet goed zit. Maar eigenlijk vinden wij dat we ook eens positief mogen zijn, dus hebben we in dit artikel 7 green flags verzameld. Herken jij je relatie in een (of meer) van de onderstaande puntjes? Dan is het misschien toch de moeite waard om er helemaal voor te gaan!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

1. Je kunt jezelf zijn

Een relatie is veel fijner als je 100% jezelf kunt zijn en als je partner je waardeert om wie je bent. Je hoeft dan geen excuses aan te bieden, dingen te faken of aan jezelf te werken. Als iemand namelijk vindt dat je anders zou moeten zijn, dan is diegene waarschijnlijk toch veel beter af met iemand anders. Iemand die je verdriet, onzekerheden en angsten accepteert, is dus een keeper!

2. Vertrouwen gaat vanzelf

Heb jij het gevoel dat je gewoon altijd op elkaar kunt rekenen en voel je je veilig bij elkaar? Dan zit het wel snor. Natuurlijk kun je nog wel iets van onzekerheid of wantrouwen voelen door eerdere negatieve ervaringen in relaties. Maar als je dit gewoon bespreekbaar kunt maken binnen je nieuwe relatie, dan is dat alleen maar een goed teken!

3. Soepele communicatie

Communicatie is ook erg belangrijk. Hiermee bedoelen we dat alles wat jij vertelt, gehoord wordt door je partner. Een veilig gevoel dus en het idee hebben dat je alle onderwerpen aan kunt snijden. Dit kunnen leuke onderwerpen zijn, maar ook minder leuke dingen die je moeilijk vindt om te vertellen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

4. Dezelfde waarden delen

Iedereen groeit weer op met andere normen en waarden. De kans van slagen binnen een relatie is vaak het grootst wanneer je dezelfde waarden deelt met je partner. Ben je bijvoorbeeld spiritueel aangelegd, dan wil je wel dat jouw partner je hierin begrijpt. Probeer hem hierbij te betrekken zonder het meteen te zweverig te maken. Laat je partner eens zien hoe een tarotkaart trekken werkt of waarom jullie sterrenbeelden juist goed bij elkaar passen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere aspecten zoals financiële zaken, gezondheid, seksualiteit. Het scheelt een hoop gedoe als je hierin dezelfde mening deelt. Zo voorkom je namelijk conflicten waarin je tot in de kern het toch nooit met elkaar eens zult zijn.

5. Compromissen zonder conflicten

Uiteraard hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn. Een relatie zonder conflicten is dan ook niet realistisch. Wat wel belangrijk is, is dat je beiden in staat bent om compromissen met elkaar te sluiten, zonder wrok. Aanpassen aan de ander moet nu eenmaal af en toe gebeuren, maar andersom moet diegene dat ook voor jou over hebben.

6. Samen lachen

Dezelfde vorm van humor is ook van belang binnen een relatie. Als je altijd kunt lachen om elkaars grapjes, dezelfde domme filmpjes en verhalen, dan zit het wel goed. Dit betekent dus ook dat je grapjes over elkaar kunt maken, zonder dat dit tot ruzie leidt en uit de hand loopt.

7. Welcome to the dark side

Iedereen heeft wel een donkere kant. Hiermee bedoelen we je angsten, pijn en onzekerheden. Sommige mensen accepteren dit en zullen je steunen in moeilijke periodes. Denk maar bijvoorbeeld aan nare gebeurtenissen in je leven zoals het overlijden van een dierbare of andere grote tegenslagen. Het is dan belangrijk dat iemand aan je zijde blijft, ook al komt de minder leuke kant van jou naar boven. Maar ook als je behoefte hebt aan afstand, zal diegene dat begrijpen. Iemand die je alle ruimte geeft om te helen, is dus echt een blijvertje!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws