doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Liefde & Leed: A-listers vóórdat ze prestigieuze rollen kregen

Er wordt nog wel eens lacherig gedaan over acteren in soaps.
.
Julianne Moore

Er wordt nog wel eens lacherig gedaan over acteren in soaps. Maar voor veel huidige A-listers waren de dagelijkse lief & leed-series de springplank naar prestigieuze rollen, grote films en glanzende Oscars.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

As the World turns

JULIANNE MOORE

De latere Oscar-winnaar kwam net van de toneelschool toen ze gecast werd voor ‘ATWT’. “Ineens had ik een goed inkomen en hoefde ik niet meer bij te klussen als serveerster. Het was enig. Ik speelde de brave Frannie Hughes en later ook haar evil tweelingzus toen deze – surprise! – opdook.” In 2010, in de allerlaatste aflevering van het allerlaatste seizoen, kroop Julianne nog één keer in de huid van Frannie. “Je moet nooit vergeten waar je vandaan komt!”

MEG RYAN

Voordat Harry Sally ontmoette, was Meg de helft van soapkoppel Betsy & Steve (gespeeld door Frank Runyeon). Hun bruiloft in 1984 was de op één na best bekeken aflevering van welke soap dan ook. (Op één: de trouwerij van Luke & Laura in ‘General hospital’). Meg, die in 2016 speelde in de speciale soapaflevering ‘The bold and the lyrical’ van James Corden: “Het was fun. Ik kijk er met plezier op terug.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Governors Awards!

Een bericht gedeeld door Meg Ryan (@megryan) op

Knots Landing

ALEC BALDWIN

“Aangenomen worden voor deze serie was een van de vijf meest bepalende momenten in mijn carrière,” aldus Alec, die de manipulatieve televisiedominee Joshua Rush speelde (type: glad haar, glad karakter). “Door Joshua leerde ik dat het spelen van de bad guy het allerleukst is. Ik leg mijn ziel en zaligheid in dit soort rollen, zodat het voor het publiek erg bevredigend is als mijn karakter wordt uitgeschakeld door de held.”

Dit bericht bekijken op Instagram

I miss NY...

Een bericht gedeeld door Alec Baldwin (@alecbaldwininsta) op

The young and the restless

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

EVA LONGORIA

Een ex-prostituee die steeds op de verkeerde (gehuwde) man valt, ongewenst zwanger raakt en uiteindelijk in een inrichting belandt... Eva had het niet makkelijk als Isabella Braña. “Ik had in losse afleveringen van ‘The bold and the beautiful’ en ‘General hospital’ gespeeld en was dankbaar voor mijn vaste rol in ‘TYATR’. Al werd ik slecht betaald. Het eerste jaar beunde ik bij als headhunter om rond te kunnen komen.”

General hospital

RICKY MARTIN

Vóór ‘Livin’ la vida loca’ was Ricky barkeeper Miguel Morez in ‘General hospital’, die met zijn zwoele blik, lange lokken en openhangende bloes erg geliefd was bij de dames (toen hij de dochter van een gangster bezwangerde, moest Miguel het land uitvluchten). ‘GH’-producer Wendy Riche, volgens Ricky de vrouw aan wie hij zijn carrière te danken heeft: “Ik had hem graag behouden, maar wist dat Ricky niet lang zou blijven, dat hij grootse dingen zou bereiken."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws