doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Koninklijk cashen: dit is hoeveel loonsverhoging de Deense royals krijgen

Voor sommigen is het een gevoelig puntje, royals die belastinggeld uitgekeerd krijgen, maar in Denemarken doen ze niet zo moeilijk over loonsverhoging.
brunopress

Onlangs presenteerde de Deense minister van financiën de begroting voor 2021. Hierin worden ook de lonen van de Deense royals meegenomen. Zo werd er bekend gemaakt dat koningin Margrethe volgend jaar kan uitkijken naar een bedrag van zo’n 90 miljoen Deense kronen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Een waanzinnig hoog bedrag, maar in euro’s is het ongeveer 12 miljoen euro. Dit is inclusief een loonsverhoging van ongeveer 230.000 euro.

Milde reacties

Ook kroonprins Fredrik gaat er volgend jaar flink op vooruit. Zijn toelage stijgt van 2,9 miljoen euro naar bijna 3 miljoen euro. Van dit bedrag ontvangt zijn vrouw Mary ruim 260.000 euro.

De reacties op de loonsverhogingen zijn mild in Denemarken. Dit komt ook omdat de ex-vrouw van prins Joachim, die ook een toelage van de staat ontvangt, heeft afgezien van het ontvangen van een toelage. Zij heeft hier volgens de regels wel recht op, omdat ze de moeder is van prinsen Nikolai en Felix. Maar eerder gaf Alexandra al aan af te zien van de toelage zodra haar jongste zoon 18 zou worden en dat is onlangs gebeurd.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws