doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Leuke en bijzondere hoortoestellen met eigen smaken

Welke soorten en typen hoortoestellen zijn vandaag de dag zoal verkrijgbaar?
.
hoortoestellen

Tegenwoordig zijn er voor mensen die slechthorend zijn diverse soorten hoortoestellen ofwel gehoorapparaten verkrijgbaar. Het standaard hoortoestel van vroeger heeft er tal van variaties bijgekregen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Er valt dan ook veel te kiezen als je een hoortest hebt gedaan, een slecht gehoor blijkt te hebben en dus een gehoorapparaat zoekt dat bij je past. Welke soorten en typen hoortoestellen zijn vandaag de dag zoal verkrijgbaar? In dit artikel een overzicht van de meest bijzondere soorten gehoorapparaten van dit moment!

Veel keuze aan gehoorapparaten

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Als uit een gehoortest blijkt dat je gehoor niet optimaal of zelf ronduit slecht is, is het natuurlijk tijd om de aanschaf van een hoortoestel te overwegen. Wat veel mensen verbaast als ze op zoek gaan naar een gehoorapparaat, is de enorme keuze die er aan gehoortoestellen is. Het leuke is dat je hierdoor een toestel kunt kiezen dat exact bij jouw wensen past en gewoon leuk staat. Maar welke leuke modellen gehoorapparaten zijn er zoal?

In-het-oor hoortoestellen (IHO of ITE)

Populaire leuke gehoorapparaten zijn de zogenoemde in-het-oor (IHO) of in the ear (ITE) toestellen. Hierbij gaat het om leuke, kleine gehoortoestellen, die perfect in het oor passen en daardoor niet tot nauwelijks opvallen. Mooi is dat het toestel wegvalt in je oor en daardoor niet zichtbaar is. Qua kleuren is er veel mogelijk: je kunt het gehoorapparaat in een kleur laten leveren die past bij je huidskleur of haarkleur, zodat deze niet opvalt.

Luidspreker-in-het-oor toestellen (LIHO of RIE)

Geliefd zijn de afgelopen jaren ook de zogenoemde luidspreker-in-het-oor (LIHO) of de Receiver In the Canal (RIC) toestellen. Dit type hoortoestel is strak ontworpen, slank van vorm en geliefd vanwege de hoge geluidskwaliteit. Bij deze toestellen loopt er een klein draadje over het oor, die verbonden is met een gehoorsysteem die in het oor zit en niet zichtbaar is. Deze leuke toestellen voor mensen met gehoorproblemen is de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat dit hoortoestel eigenlijk niet opvalt. Qua kleuren is ook bij dit type toestel alles mogelijk, dus je kunt de kleurkeuze heel precies afstemmen op de kleur van je huid of je haar.

Achter-het-oor-toestellen (AHO)

Een laatste veelgebruikte variant hoorapparaten zijn de zogeheten chter-het-oor-toestellen (AHO). Wanneer bij een hoortest blijkt dat je hoorvermogen niet optimaal is, kun je voor AHO kiezen. Een voordeel is dat deze leuke toestellen achter het oor zitten en nauwelijks opvallen. Tegelijk zijn ze relatief voordelig, omdat ze net iets meer opvallen dan de andere varianten gehoorapparaten. Qua modellen is er gelukkig veel keuze, zodat je altijd wel een passende kleur en geschikt model vindt.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws