Deze 5 royals hebben óók publiekelijk hun excuus moeten aanbieden

Willem-Alexander en Máxima zijn niet de enige royals die even flink door het stof moesten.

De koning en koningin kwamen flink onder vuur te liggen toen bekend werd dat ze naar Griekenland waren vertrokken voor een vakantie. Als resultaat brak het koningspaar z'n reis na één dag af. Dat betekende, helaas voor de Oranjes, niet dat Nederland het schandaal vergat. Het leidde er uiteindelijk toe dat koning Willem-Alexander in een videoboodschap flink door het stof moest. Maar hij is niet de enige royal die via een officieel publiek statement zijn excuus moest aanbieden. Ook deze zes royals weten hoe het voelt om door het volk op het matje geroepen te worden.

1. Prins Harry

Je kunt je de beruchte foto’s van prins Harry in Nazi-uniform vast nog wel voor de geest halen. De royal beging de enorme fout tijdens een verkleedfeestje in januari 2005, waarna de foto’s gepubliceerd werden in The Sun. Dit leidde ertoe dat Clarence House een statement naar buiten moest brengen. Daarin viel het volgende te lezen: “Prins Harry biedt zijn excuses aan aan degenen die zich beschaamd en beledigd voelen. Hij realiseert zich dat het kostuum een slechte keuze was.”

2. Sarah Ferguson, hertogin van York 

In 2011 moest Sarah Ferguson haar excuses aanbieden, omdat zij geld had aangenomen van veroordeelde seksueel misbruiker Jeffrey Epstein. Ze had het geld gebruikt om haar schulden mee af te lossen. In de Evening Standard zei ze destijds: “Ik heb persoonlijk grote spijt van het feit dat Jeffrey Epstein persoonlijk bij mij betrokken is geraakt. Ik verafschuw pedofilie en seksueel misbruik van kinderen en weet dat het een enorme inschattingsfout van mij is geweest. Zodra ik kan, zal ik het geld terugbetalen en daarna nooit meer iets te maken hebben met Jeffrey Epstein.”

3. Kate Middleton 

In 2014 nam prins William het op zich om namens zijn vrouw excuses aan te bieden voor het feit dat zij een solo-trip naar Malta moest cancellen in september 2014. Hij onthulde destijds dat de hertogin de trip niet kon maken, omdat ze kampte met ernstige ochtendmisselijkheid door haar zwangerschap.

Prins William en hertogin Kate. Bron: BrunoPress

4. Kroonprinses Mary van Denemarken 

De vrouw van de Deense kroonprins Frederik bood haar excuses aan nadat ze per ongeluk handen had geschud met iemand van het Grenaa zee-aquarium in augustus 2020. In verband met de geldende coronamaatregelen in het land was dit niet toegestaan. Op Instagram bood ze haar excuses aan. “Grenaa was mijn eerste officiële bezoek sinds de zomervakantie. Ik maakte toen helaas de fout om handen te schudden.”

5. Kate Middleton, alweer 

Dit is by far het meest onschuldige excuus in het rijtje. In februari van 2020 maakte Kate namelijk haar excuus aan de drie-jarige Annabel, die een “real-life prinses” wilde ontmoeten. De moeder van Annabel vertelde over het feit: “Ik zei tegen Kate dat Annabel heel blij was dat ze een echte prinses mocht ontmoeten. Hierop reageerde Kate dat het haar speet dat ze geen mooie jurk aan had die dag. Annabel wilde daar niets van weten. Die vertelde Kate dat ze eruitzag als Assepoester.” Cute!

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws