Maakt het leven mooier

Wow: ook queen Elizabeth heeft een dubbelganger

De stand-in van koningin Elizabeth doet voor het eerst haar verhaal.

koningin elizabeth

Blijkbaar is er niet alleen een dubbelganger van Melania Trump, ook the queen heeft haar eigen dubbelganger, maar daar wordt wel iets minder geheimzinnig over gedaan. Hoewel… deze dubbelganger doet haar werk al dertig jaar en het is nu pas bekend geworden.

Ella Slack is de naam van deze Elizabeth 2.0 en ze vertelt haar verhaal aan Great Big Story: “Ik ben al zo’n 50 keer stand-in geweest voor de koningin. Ik ben geen lookalike, want ik lijk totaal niet op de koningin, maar ik heb wel dezelfde houding en dezelfde lengte.”

Koninklijke rol

Overigens betekent dit niet dat Ella in plaats van de koningin officiële gelegenheden bijwoont. Ze is een soort dubbelganger tijdens de rehearsals van belangrijke evenementen. Omdat de koningin een bomvolle agenda heeft, kan ze er zelf niet altijd bij zijn als dit soort oefenrondes gehouden worden.

Hoe het begon

Ella vertelt hoe ze aan deze bijzondere baan is gekomen: “Het begon toen ik bij de BBC was voor opnames bij het Cenotaph-monument en de producer naar me toe kwam met een boodschap van de koningin. Ze had aangegeven dat ze, wanneer ze bij het monument stond, de zon in haar ogen had en vroeg zich af of we daar iets aan konden doen. Ik vroeg toen of ik op haar plek moest gaan staan want alle stagemanagers waren lange mannen.”

Bijzondere verhalen

Ella heeft met haar baan als stand-in veel bijzondere dingen meegemaakt. Zo heeft ze ritjes gemaakt in de koninklijke koets en mocht ze bij de oefendiners van veel officiële aangelegenheden aanwezig zijn. Maar er is één regel die ze absoluut nooit mag schenden: ze mag nooit plaatsnemen op de koninklijke troon. “Ik moet er boven zweven. Dat is een gouden regel.”

Royalty
  • Marie Claire UK
  • BrunoPress