doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Dit is wat er gebeurt na 1 jaar lang elke dag seks met je partner

Zóveel calorieën verbrand je tijdens de seks

Want als je toch al bezig bent, waarom dan niet het ultieme resultaat behalen?
.
Seks kilocalorieen - slim living

Dat een vrijpartij goed voor je is, dat hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Maar wat gebeurt er met je lichaam en hoeveel kcal verbrand je tijdens een work-out met je partner?

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Bas van Beest (personal trainer en Slim Living eigenaar) steekt graag van wal: “Het pittigste standje voor de dames is de cowgirl, tijdens een half uur in het zadel kan je al tot 400 kcal verbranden”. Even ter vergelijking: hiervoor mag je 45 minuten op de hometrainer zitten. “Doen jullie het liever doggy style? Dan zit je al snel op 160 tot 250 kcal per half uur. Natuurlijk geldt ook hier de regel: hoe actiever jij bent, hoe meer je verbrandt!” aldus Bas. Met tongzoenen alleen verbrand je al 30 kcal per 15 minuten. “Staande standjes zijn ook erg goed om de verbrandingsmotor aan te jagen. De meest actieve spieren tijdens de seks zijn je benen, billen en buik, dus zorg er voor dat je deze goed aanspant.” Want als je toch al bezig bent, waarom dan niet het ultieme resultaat behalen?

Meerdere voordelen:

  1. Seks werkt kalmerend en is een perfecte tool tegen stress en depressie
  2. Seks werkt bloeddrukverlagend en is goed voor het vatensysteem
  3. Je krijgt een verhoogde staat van emotioneel bewustzijn, dit wordt veroorzaakt door het liefdeshormoon oxytocine
  4. Bij een vrijpartij stijgt het testosteron-gehalte vooral bij vrouwen enorm, waardoor ook de sportieve prestaties verbeteren en dit draagt bij aan het herstel van de spieren
  5. Seks is een natuurlijke weerstand booster
  6. Een goede vrijpartij zorgt voor een betere kwaliteit van slaap

Tot slot een aantal leuke feitjes: "Vrouwen die een orgasme krijgen, verbranden tijdens de seks meer calorieën dan vrouwen die geen orgasme krijgen. Kortom, genoeg redenen om zo snel mogelijk wat tijd vrij te maken in je agenda en even “de beest uit te hangen", aldus Slim Living eigenaar, Bas van Beest.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws