5 redenen om juist nu voor je droomcarrière te gaan (gesloten)

We geven 5 redenen om het juist wel te doen. En wel nu.

Je wilt zo graag die saaie of energieslurpende baan opzeggen. Eindelijk je eigen bedrijf beginnen, een boek gaan schrijven of op wereldreis gaan en leven als digital nomad. Al is dat laatste op dit moment erg lastig, maar you get the point. Waarom ga jij nog steeds niet voor datgene wat je nou echt wilt?

1. Er is geen beter moment dan nu

Altijd maar denk je: nee, nu is niet het goede moment. Nu heb ik dit, is er dit… Nee, dat komt later wel. Maar zeggen ze juist niet: ‘Van uitstel komt afstel?’ En wees eerlijk: wanneer heb je je leven nou écht op orde? Als je iets écht graag wilt, is er geen beter moment dan het gewoon nu te doen. Je leeft in het hier en nu. Niet in het verleden of in de toekomst. Dus waarom zou je wachten? En wáar wacht je eigenlijk op?

2. Zekerheid is er nooit

Als er iets is wat we in 2020 wel geleerd hebben, is het wel dat het leven in één klap om kan slaan. Je kunt zomaar je baan verliezen, of ziek worden. Niets geeft garantie dat alles volgend jaar – of zelfs volgende maand – nog hetzelfde is. Mocht je blijven zitten in je baan, omdat het volgens jou ‘elke maand zekerheid biedt’, realiseer je dan dat zekerheid relatief en korte termijn is. Dus daar hoef je het niet voor te doen.

3. Niemand kan je tegenhouden

Als mensen dingen uit je hoofd gaan praten of ‘ja maar…’ gaan zeggen, weet dat dit vooral de onzekerheden en belemmerende overtuigingen van die ander zijn, die ze projecteren op jou. Maar laat je daardoor niet tegenhouden. Jij bent de baas over je eigen leven en alleen jij bepaalt wat goed voor je is.

4. Je hoeft je leven niet meteen drastisch om te gooien

Mensen hebben meteen zo een drastisch beeld bij het gaan voor je droombaan. Je baan opzeggen en zonder al te veel geld naar het buitenland verhuizen om daar een miljoenenbusiness op te zetten. We kunnen je garanderen: het is niet zo zwart-wit. Je kunt ook klein beginnen, door bijvoorbeeld elke avond na je werk te werken aan jouw droom. Of door 4 dagen in plaats van 5 dagen te gaan werken voor je baas, om op de 5e dag je eigen droom op te starten. Met kleine stapjes kom je er ook, en elk stapje is er een. Begin klein, het hoeft niet meteen allemaal zo uitgebreid.

5. De wereld heeft je nodig

De wereld is er slecht aan toe momenteel, dat weten we allemaal. Waarschijnlijk is er bij jou ook wel eens door het hoofd gegaan hoe jij kunt bijdragen aan een betere wereld. Antwoord: door simpelweg te gaan doen waar jij gelukkig van wordt! Schrijf dat boek, begin die webshop of ga eindelijk die opleiding doen tot life coach, en maak de wereld daarbij op jouw manier een beetje mooier. Mensen zitten op jou te wachten. Gebruik het, vooral in deze tijd. Succes!

Iemand die ervaringsdeskundige is in ‘het roer omgooien’ is Lianne Reijntjes. Na vele schrijfklussen naast haar ‘normale werk in de thuiszorg’, verminderde ze (deels door corona noodgedwongen) haar uren en ging volop aan de slag met het schrijven én publiceren van haar eigen roman ‘Kwetsbaar verliefd’ dat dit najaar uitkwam. Extra leuk: wij mogen 3 exemplaren weggeven van haar Kwetsbaar Verliefd! Doe mee en maak kans op een zomerse feelgood (met een vleugje feelbad), waar je gegarandeerd vakantievibes van krijgt….

Over Kwetsbaar Verliefd

De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij… Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?

Helaas! De datum om deel te nemen aan deze actie is verstreken.

Bron: Aangeboden | Beeld: iStock

Laatste nieuws