Weer eens iets anders dan 'gewoon' Champagne...
1. Sacré Sauvage
10 à 12 Cl Piper-Heidsieck Rosé Sauvage
2 Cl bittere sinaasappellikeur
2 Schijfjes sinaasappel
Schil van de grapefruit
IJsblokjes
Rood fruit naar keuze
Doe de ijsblokjes in een glas, voeg de likeur toe en vul aan met Piper Heidsieck Rosé Sauvage. Druk de grapefruit licht aan tegen het glas en garneer met de schijfjes, schil en rood fruit.
2. French 75
Deze cocktail werd voor het eerst gemaakt in 1915, in de New York bar in Parijs. De hotspot voor La Belle Epoque. Tip: drink hem ijskoud.
Gin
Brut de Champagne
Citroensap
Suikerwater
Citroenschil
IJsblokjes
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes, voeg hieraan toe: 6 cl gin, 3 cl citroensap en 2 theelepels suikerwater. Schut krachtig voor 10 seconden en giet door een barzeef in een champagne flûte. Vul langzaam aan met Brut de Champagne en garneer met wat citroenschil.
3. Kir Royal
Al jaren ongelofelijk populair, en terecht. Heerlijk voor de feestdagen, maar ook op een zomerse avond terwijl je van het zeezicht geniet.
Champagne naar keuze
Crème de Cassis
Frambozen
Zorg ervoor dat de champagne gekoeld is. Schenk vervolgens 15ml Crème de Cassis in, vul aan met champagne en garneer met wat frambozen.
4. Bellini
Zoet en gevaarlijk lekker...
Wilde perzik
Champagne (of prosecco)
kersen- of frambozensap
Schil en ontpit de perzik, pureer deze en haal door een zeef. Giet de puree in een champagne flûte, schenk de champagne langzaam bij en voeg wat kersen- of frambozensap toe voor de kleur. Garneer het glas met een schijfje perzik. Cheers!
5. Scroppino
Ontzettend populair en perfect als dessert.
Citroensorbetijs
Champagne
Wodka
Munt
Schep een bolletje sorbetijs in een kommetje, voeg hier 60ml champagne en 30 ml wodka aan toe. Mix de ingrediënten tot een romige massa. Giet het mengsel vervolgens in een flûte en garneer met een takje munt en zwart rietje voor het kleurcontrast.
- iStock