doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Dit is het verhaal achter Diana's iconische 90s hairdo

Zien: de eerste foto van actrice Kristen Stewart in de rol van Diana

De kenmerkende gezichtsuitdrukking heeft Kristen al aardig onder de knie.
.
Kristen Stewart

Emma Corrin en Elizabeth Debicki uit The Crown hebben er een concurrente bij: in de nieuwe film Spencer neemt Kristen Stewart de rol van Lady Di op zich. Zo ziet dat eruit.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Spencer

Afgelopen zomer werd bekend dat er een film in de maak is over de scheiding van prinses Diana en prins Charles in 1992. Aan niemand minder dan actrice Kristen Stewart de eer om de rol van princess of Wales op zich te nemen.

Na het optreden van Emma Corrin in The Crown ligt de lat om Lady Diana te vertolken misschien ietwat hoog, maar de eerste beelden van Spencer zien er in ieder geval veelbelovend uit. De befaamde blik en houding van de prinses heeft Kristen al aardig onder de knie.

Opnames zijn begonnen

De filmopnames van Spencer zijn inmiddels van start gegaan. Voor Kristen geen makkelijke klus, zo vertrouwde ze eerder al toe aan InStyle: "Het is enorm intimiderend want iedereen kent die stem. Die was zo apart en herkenbaar." Naast grondige voorbereidingen met een accentcoach deed de actrice zelf ook het nodige onderzoek: "Qua research heb ik er nu tweeëneenhalve biografie opzitten, ik wil alles uit hebben voordat ik aan de film begin."

Regisseur Pablo Larraín heeft er alle vertrouwen in dat Kristen een mooie Diana neer weet te zetten, laat hij weten in een interview: "Om dit goed te doen, heb je iets heel belangrijks nodig: mysterie. Kristen kan heel veel dingen zijn, en ze kan zowel mysterieus en fragiel zijn als erg sterk. Dat is wat we nodig hebben. De combinatie van die elementen zorgde ervoor dat ik aan haar dacht. Hoe ze op het scenario reageerde en hoe ze het personage benadert, is mooi om te zien. Ik denk dat ze iets prachtigs en intrigerends gaat doen."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws