Dit is het celebrity-geheim achter een gezonde en stralende huid

De techniek zou onder andere werken tegen cellulite, ingegroeide haren en een ruwe huid.

Modellen als Miranda Kerr en Rosie Huntington-Whiteley zweren erbij en ook op social media duikt de trend de laatste tijd steeds vaker op: dry brushing. Het borstelen van de huid (lees: masseren en exfoliëren in één) zou deze beautyvoordelen met zich meebrengen.

Huidverzorging

Dry brushing is al jarenlang een begrip in de beautywereld, maar duikt de laatste weken steeds vaker weer op. Nu we en masse thuiszitten en toch wel tijd hebben voor die extra stap in onze beautyroutine, is het een waardevolle toevoeging aan onze huidverzorging. Het enige wat je nodig hebt, is een speciale lichaamsborstel – verkrijgbaar bij je drogist of beautystore – en een paar minuutjes van je tijd. De haren van de borstel scrubben en masseren je huid en dat levert de volgende voordelen op voor je velletje.

1. Vermindert cellulite

Dr. Marilyn Glenville, specialist in de gezondheid van vrouwen, weet de voordelen van dry body brushing perfect op te sommen. Te beginnen met een vermindering van cellulite. “Als je een slechte bloedsomloop hebt in je bindweefsel, kan het opzwellen en uitrekken, waardoor het aantal vetcellen in het bindweefsel toeneemt. Hierdoor ontstaat cellulite”, legt de arts uit. Door de huid te borstelen verbeter je de bloedsomloop en breken de vetcellen weer beetje bij beetje af. Helemaal verdwijnen zal de cellulite niet, maar de huid wordt wel zachter en strakker.

2. Boost het immuunsysteem

Ten tweede helpt dry brushing bij lymfedrainage, oftewel de afvoer van overtollig vocht uit het weefsel. Het lymfestelsel is een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem en helpt onder andere om bacteriën en afvalstoffen uit ons lichaam te verwijderen. Door de huid te borstelen geef je het lymfestelsel een boost en daarmee krijgt ook je immuunsysteem een oppepper. Baat het niet…

3. Geeft meer energie

Je kopje koffie heeft er een nieuwe concurrent bij. De ochtend beginnen met een dry brushing-sessie zou er namelijk voor zogen dat je energiepeil omhoogschiet. Hoe dat werkt? De borstelbeweging stimuleert de bloedstroom en de bloedsomloop, waardoor we ons al snel wakkerder voelen.

4. Exfolieert de huid

Dry brushing is een goed alternatief voor het scrubben van de huid. Vooral voor mensen met een gevoeliger velletje kan het borstelen een uitkomst zijn. Er is namelijk minder kans op irritatie. Door het lichaam droog te borstelen verwijder je dode huidcellen. De huid voelt daardoor onmiddellijk zachter aan. Ook neemt je huid na het borstelen verzorgende bodylotions en oliën beter op.

5. Voorkomt ingegroeide haren

Op ingegroeide haren zit waarschijnlijk niemand te wachten, dus het is tijd om die borstel er weer bij te pakken. Regelmatig dry brushen vermindert de verstopping van poriën, waardoor ook ingegroeide haren geen kans meer krijgen. Daar hebben we best een extra minuutje in de ochtend voor over.

Zo ga je te werk

Overtuigd? Om te profiteren van de gezondheidsvoordelen die dry brushing met zich meebrengt, is het belangrijk dat je de juiste borsteltechniek gebruikt. Allereerst: zorg ervoor dat je echt een speciale lichaamsborstel gebruikt. Een gezichtsborstel is wellicht te zacht. Daarnaast heb je het meeste baat bij alle voordelen als je je lijf ‘s ochtends borstelt, bijvoorbeeld vlak voordat je onder de douche stapt. Zo pak je dat aan:

1. Borstel altijd in de richting van je hart, zodat je de bloedsomloop optimaal stimuleert.

2. Begin met het borstelen van de zool van je rechtervoet. Ga dan verder met de bovenkant van je voet en je enkel.

3. Borstel vervolgens je volledige onderbeen, je knie en je bovenbeen tot aan je dij. Neem ook de rechterbil mee, tot aan je taille. Herhaal nu deze stappen aan de linkerzijde van het lichaam.

4. Borstel dan de rechterarm en linkerarm.

5. Als laatste borstel je voorzichtig de nek en de keel.

Bron: Glamour UK | Beeld: Pexels

Laatste nieuws