doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Waar ging het mis tussen Gordon en Gerard Joling?

Gerard Joling en Gordon vormden jarenlang een tv-duo, maar dat is intussen verleden tijd.
.
Gerard Joling en Gordon

De liefde tussen de twee is inmiddels dus serieus bekoeld, maar hoe heeft het eigenlijk ooit zover kunnen komen?

Gordon is woest over de kritiek die hij krijgt vanwege zijn nieuwe hondje Toto, een Franse bulldog. Velen hadden een uitgesproken mening over het feit of Gordon wel voor het beestje kan zorgen. En ook Gerard Joling liet dit weekend zijn mening horen. Vooral toen was de maat vol voor Gordon en hij liet op Instagram weten dat hij een advocaat in de arm heeft genomen tegen de beschuldigingen van Gerard, die ooit zijn beste vriend was. Maar deze dagen zijn voorbij, dat blijkt.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Gordon kreeg veel kritiek te verwerken omdat Franse bulldogs vaak gezondheidsklachten hebben. Gerard zei daarop dat zijn voormalige televisiepartner vaker honden had, maar daar toen geen tijd voor had en dus misschien beter geen huisdier had kunnen nemen. Maar Gordon reageerde boos en sprak over “de zoveelste dolksteek” in zijn rug. Zodat Gerard weer op zijn beurt kon zeggen dat de boze reactie van Gordon misschien kwam doordat hij weer aan de drank en drugs zat.

Die opmerkingen lijken voor Gordon de druppel te zijn geweest. De zanger noemt het “walgelijk en verwerpelijk” dat hij als dierenbeul wordt betiteld. “Dat vervolgens mijn ex-collega Gerard nog even zijn plasje over moet doen zegt meer over het karakter van hem. Ik ben in herstel en zal dat mijn hele leven blijven en ben dit jaar heerlijk clean begonnen”, schreef hij op Instagram. “Er circuleren diverse filmpjes rond op internet van een ladderzatte meneer Joling die mij afgelopen 24 uur weer zijn toegestuurd. Ik zou eerst mijn eigen drankprobleem eens benoemen alvorens je kwetsende en onnodig grievende uitspraken doet aan het adres van een persoon die er tenminste openlijk voor uitkomt.” Inmiddels heeft de zanger een advocaat in handen genomen om "de smadelijke lasterlijke uitlatingen aan mijn persoon nu voor eens en voor altijd te stoppen", laat hij op zijn Instagramaccount weten.

Maar waarom is de bom gebarsten?

Ooit domineerden ze als 'Geer en Goor' de Nederlandse kijkcijferlijsten, waren ze zeer geliefd als presenteerduo, populair met De Toppers en hadden ze samen de grootste lol. Maar waarom kunnen ze vandaag niet meer door één deur? Tijdens de kerstperiode van 2019 barstte de bom. Gordon had toen net in Zuid-Afrika vijf maanden in een luxueuze afkickkliniek gevochten tegen z’n verslaving. Maar Gerard nam het ontwenningstraject op de korrel en bestempelde het als een publiciteitsstunt, waarna Gordon zich verraden voelde en woest reageerde.

In de Nieuwe Revu haalt Gordon keihard uit naar zijn ex-collega. “Dat hij mijn rehab in twijfel trok, typeert hem als mens”, aldus Gordon. “Als je jarenlang met iemand televisie maakt en je kent hem van heel dichtbij, dan zeg je zulke dingen niet. Hij heeft mij gekwetst. Ik had er nog niet eerder op gereageerd omdat hij dit soort dingen zegt om aandacht te krijgen. Als er íemand een drankprobleem heeft, dan is híj het wel. Ik heb medelijden met hem in deze coronatijd. Je kunt Gerard niks ergers aandoen dan hem thuis op te sluiten en hem geen aandacht te schenken. Dat is zijn grootste straf.”

“Gerard en ik hebben een haat/liefdeverhouding, maar op dit moment hebben we geen enkele verhouding en dat wil ik graag zo houden”, ging Gordon verder. Ook op werkvlak botert het sindsdien niet meer tussen de twee. “We zouden bij SBS tekenen, om zo door te gaan met ons programma. Achter ieders rug om is Gerard met de aanbieding van SBS op zak gaan onderhandelen bij RTL. Dan ben je een rat.”

De uithaal van Gordon in weekblad Revue werd uiteraard ook gelezen door Gerard zelf. Die kreeg veel steun van zijn volgers op sociale media en reageerde vervolgens op scherpe toon op de uitlatingen van Gordon: “Als je 25 jaar snuift, dan krijg je weleens een hersenbeschadiging”, liet Joling optekenen bij RTL Boulevard. “Daar moet je altijd voor uitkijken. Ach, het maakt me niks uit. Hij zegt wat hij wil.” Zal het ooit nog goed komen?

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws