Zo creëer je de perfecte smokey eye

De smokey eye: een absolute klassieker die iedereen mooi staat.

De smokey eye: de absolute klassieker die iedereen mooi staat. Maar hoe creëer je de look nu?

De tijdloze look gaat gepaard met een feestje en festival, maar vergeet een thuiswerkdag ook niet. Beau Monde deelt stap-voor-stap hoe je de perfecte smokey eye in een handomdraai creëert.

Kohlpotlood

Volgens make-up artist Celine Bernaerts is een belangrijke stap van een smokey eye het gebruiken van een kohlpotlood: “Deze geeft een goede basis en veel pigmentatie.” Het fijne van zo'n potlood is dan ook dat hij gemakkelijk te blenden is (mocht je 'm te enthousiast aangebracht hebben…). Met het gebruik van een kohlpotlood kun je eenvoudig de gewenste vorm aanzetten zonder dat je harde lijnen creëert.

Oogschaduw

Nadat je met het potlood je gewenste vorm, langs je wimperlijn, hebt gezet, is het tijd om de rest van je ooglid in te kleuren met een oogschaduw. Op deze manier zet je het potlood als het ware 'vast', zodat deze niet uitloopt en je de gehele dag van je look kunt genieten. Een tip van Celine: “Je kunt eventueel met verschillende oogschaduwkleuren spelen, maar zorg ervoor dat je de donkere kleuren aan de buitenkant en de lichtere kleuren aan de binnenkant van je ooglid gebruikt.”

Mascara

Maak je make-uplook af met wat mascara op je wimpers. Je hebt je oogleden zojuist mooi ingekleurd, dus dat wil je niet verpesten door een een likje mascara. De truc is dan ook om naar beneden te kijken terwijl jij je mascara opdoet. Wellicht helpt een spiegeltje je.

Laatste stap

Schraap je smokey eye waar nodig bij met een (nat) wattenstaafje en kijk of ze gelijk zijn aan elkaar. Je kunt je oogschaduw lijn wat 'scherper' laten ogen, door wat concealer aan te brengen en zo een afgewerkte rand te creëren. Et voila!

Bron: YouTube Celine Bernaerts | Beeld: iStock

Laatste nieuws