Zo is de band tussen Harry, Charles, William en de Queen nu

'Ik voelde me erg in de steek gelaten.'

In het interview met Oprah Winfrey gingen Harry en Meghan geen enkel gespreksonderwerp uit de weg. Na heel wat schokkende onthullingen over het Koninklijk Huis vertelt prins Harry hoe de band met zijn familie nu is.

Prins Charles

“Er is veel om aan te werken”, antwoordt prins Harry op Oprahs vraag over zijn band met de prince of Wales. Op een gegeven moment nam Charles zelfs niet meer op wanneer Harry belde.

“Ik voel me erg in de steek gelaten, want hij heeft iets soortgelijks meegemaakt”, vertelt Harry, verwijzend naar het overlijden van prinses Diana. “Hij weet hoe het voelt om pijn te hebben. En Archie is zijn kleinzoon. Maar tegelijkertijd is er veel pijn geweest. Ik blijf het een van mijn prioriteiten maken om de band weer te herstellen.”

Prins William

Wat de band tussen Harry en William betreft, loopt ook niet alles op rolletjes. De hertog van Sussex lijkt er daarentegen wel vertrouwen in te hebben dat het weer goedkomt.

“Ik hou zielsveel van William, hij is mijn broer en we zijn samen door de hel gegaan. Maar we hebben verschillende wegen genomen.”

“Op dit moment is onze band 'ruimte'”, laat Harry vervolgens weten. “En tijd heelt alle wonden, hoop ik.”

Queen Elizabeth

Helemaal 'los' van de royal family is prins Harry dan ook niet. Tussen hem en de Queen is het bijvoorbeeld nog altijd koek en ei. “Mijn oma en ik hebben een heel goede band. We begrijpen elkaar goed. En ik heb veel respect voor haar. Ze is mijn colonel in chief en zal dat altijd blijven.”

Meghans band met de familie

Ook Meghan heeft zeker nog niet alle banden verbroken met de royal family. Zo doet ze een goed woordje voor de Queen bij Oprah:

“De koningin is altijd heel aardig tegen me geweest. Ik vond het fijn om in haar gezelschap te zijn.” Elizabeth doet Meghan zelfs aan haar eigen oma denken, zo laat ze weten. “Ze is altijd warm, gastvrij en uitnodigend.”

Daarnaast zou Meghan het nog uitstekend kunnen vinden met Harry's nicht, prinses Eugenie. Dat ze tegelijkertijd zwanger waren (Eugenie is inmiddels bevallen) heeft daarbij geholpen. Tijdens het interview onthulde Meghan ook dat ze Eugenie zelfs al kende vóórdat ze Harry ontmoette.

Bron: Harper’s Bazaar, The Oprah Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws