doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Exclusief! Astrid Joosten: 'Ik vind dat de man moet veroveren'

Beau Monde sprak Astrid Joosten.
@media (max-width: 679px){#fig-614bbe0890bf7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614bbe0890bf7 img{#fig-614bbe0890bf7 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-614bbe0890bf7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614bbe0890bf7 img{#fig-614bbe0890bf7 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-614bbe0890bf7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614bbe0890bf7 img{#fig-614bbe0890bf7 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-614bbe0890bf7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614bbe0890bf7 img{#fig-614bbe0890bf7 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Astrid Joosten

Verliefd, verloofd en al twee keer bijna getrouwd. Astrid Joosten (63) hoopt deze zomer eindelijk het - uiteraard goed gevulde - glas te kunnen heffen op de huwelijksgelofte met haar (tweede) grote liefde en mede-bourgondiër Rob. “Ik zou nooit met een man kunnen zijn die zegt: ‘Iets bij de Chinees halen vind ik ook goed.’”

Na het overlijden van je echtgenoot Willem in 2012 ben je lange tijd alleen geweest. Hoe was die single-tijd voor jou? “Ik kan vrij goed alleen wonen en met mezelf opschieten. Daten als bekende Nederlander vond ik alleen vrij lastig. Datingsites of apps heb ik nooit geprobeerd, omdat je dan niet weet of ze een afspraakje met je willen, omdat je leuk bent of omdat je bekend bent. Natuurlijk heb ik wel eens gedatet, maar er zat geen blijvertje tussen.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Ooit gedacht dat je nog eens zo verliefd zou zijn? “Ik weet nu dat er meerdere grote liefdes bestaan. Ik bof zo dat ik dit grote gevoel weer mag meemaken. Het is fantastisch om opnieuw zo intens met iemand te kunnen zijn. Dat ik die liefde nog eens zou ervaren, nee, dat had ik nooit verwacht.”

Je liep Rob tweeënhalf jaar geleden tegen het lijf... “Ik ontmoette hem toen ik een congres moest leiden. Hij was me bij binnenkomst al opgevallen. Lang, slank en gekleed in een goed gesneden Italiaans pak. Tijdens dat congres zag ik hem vanuit mijn ooghoeken een paar keer naar mij kijken. Ik raakte er een beetje van in de war en dacht: wat is dit? Ik parkeerde het, want ik moest me natuurlijk concentreren op het congres. Na afloop hebben we nog even staan praten en bij het afscheid zei hij met een veelbetekenende blik dat hij het leuk had gevonden om me te ontmoeten. Toen wist ik zeker dat hij met me aan het flirten was. In de auto naar huis dacht ik: daar hoor ik vast nooit meer wat van. Ik wilde hem graag nog eens zien, maar ik vind dat de man moet veroveren. Daar ben ik heel klassiek in.”

Je zit inmiddels 37 jaar in het vak. Heb je er nog steeds zoveel plezier in? “Anders zou ik het niet meer doen. Het is een heel enerverend wereldje. Je mag nooit op routine gaan, je moet jezelf blijven ontwikkelen en alles lezen. Het is niet zomaar iets. Tuurlijk moet je ook sterk in je schoenen staan, maar dat zelfvertrouwen krijg je in de loop der jaren.”

Veel presentatoren zijn naarmate ze ouder worden bang om aan de kant te worden geschoven. Hoe zit dat bij jou? “Ik vind onzekerheid zo’n slechte raadgever. Voor mij is dit helemaal geen onderwerp en voor mijn baas ook niet. Sterker nog, ik heb een langlopend contract dat voorbij mijn 65ste gaat. Dat dit wereldje om uiterlijk zou draaien heb ik nooit gemerkt. Sonja Barend ook niet. Zij is rimpelig en wel tot haar 67ste doorgegaan en toen wilde ze zelf stoppen. Zij heeft nooit een injectienaald met botox gezien hoor. Het is jammer dat iedereen elkaar zo gek zit te maken. Je moet helemaal niet met je uiterlijk bezig zijn. Het gaat om de binnenkant.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

De presentatrice heeft, na de dood van haar eerste man, een heel nieuw leven opgebouwd. “Het is inmiddels al achtenhalf jaar geleden dat Willem overleed. Natuurlijk heeft hij een plekje in mijn hart, maar hij bestaat al heel lang niet meer. Als hij nu een dagje terug zou kunnen keren uit de hemel dan zou hij niet weten wat hij ziet. Ik zit in zo’n andere fase van mijn leven en het leven dat ik nu leid, kent hij niet. Het is voorbij. Het ligt achter me. Het verdriet is ook weg.” Meer lezen over Astrid? Je leest het in de nieuwe Beau Monde, vanaf deze week in de winkels! Of je bestelt 'm gemakkelijk online via deze link.

Laatste nieuws