Exclusief! Miljuschka over sexy zijn, de liefde & Willem Holleeder

Zolang ze de 75 kilo niet overschrijdt, vindt Miljuschka Witzenhausen (34) het wel best. Als overtuigd smulpaap en bourgondiër geniet ze liever van het leven dan dat ze zich in bochten wringt om aan een opgelegd ideaal te voldoen. “Mijn buikvet noem ik mijn happy rolls.”
Miljuschka

Zolang ze de 75 kilo niet overschrijdt, vindt Miljuschka Witzenhausen (34) het wel best. Als overtuigd smulpaap en bourgondiër geniet ze liever van het leven dan dat ze zich in bochten wringt om aan een opgelegd ideaal te voldoen. “Mijn buikvet noem ik mijn happy rolls.”

Vorig jaar was een veelbewogen jaar voor presentatrice Miljuschka Witzenhausen. De verbouwing van haar droomhuis duurde veel langer dan gepland, en ze pendelde maanden met haar gezin tussen hotels en huizen van vrienden. Haar relatie stond onder druk en er was de rechtszaak rondom haar moeder Astrid en haar oom Willem Holleeder, die levenslang kreeg. Niet gek dus dat Miljuschka uiteindelijk instortte. Inmiddels heeft ze alles weer op de rit. Ze werd finaliste in ‘Wie is de mol?’, zit eindelijk in haar droomhuis, is onverwachts uitgegroeid tot een boegbeeld voor body positivity en lanceerde haar culinaire platform.

Vanwege de anderhalve-meter-afstandsregels doen we dit interview telefonisch. Hoe vind je dat? 

“Ik vind het wel oké. Ik leid normaal gesproken al een teruggetrokken leven. Alle afspraken die face to face niet nodig zijn, probeer ik zo veel mogelijk te vermijden. Ook in het echte leven. Het is natuurlijk apart dat de straten tegenwoordig zo rustig zijn en ik mis het uit eten gaan wel, maar voor de rest hou ik echt van thuis zijn met mijn partner en kinderen. Lekker thuis koken. Quarantaine past dus bij mij. Ik vind het heerlijk, haha.”

Hoe zorg je dat je als gulzig persoon een beetje in shape blijft? 

“De definitie van in shape zijn is voor iedereen anders. Ik heb maat 42 en weeg 75 kilo. Dat vind ik helemaal oké. Ooit woog ik 20 kilo lichter en had ik maatje 34. Die tijd mis ik niet, want ik zit nu lekkerder in mijn vel dan ooit. Maar als ik boven die 75 kilo kom, dan voel ik me minder prettig. Om dat te voorkomen ga ik bijvoorbeeld een uurtje stofzuigen. Dan ben je heel wat calorieën verder hoor. Je moet de beweging halen uit de normale dingen in het leven.”

Afgelopen zomer ben je begonnen met het delen van onbewerkte foto’s van je lichaam. 

“Ik was op vakantie met de kinderen in Turkije en zag daar allemaal vrouwen met doeken op het strand om hun buik en cellulite te verbergen. Vervolgens zag ik tijdens de lunch diezelfde vrouwen kauwen op een blaadje sla. Jezus, wat een kwelling, dacht ik. We zijn onszelf constant aan het straffen, omdat we vinden dat we aan een bepaald beeld moeten voldoen en zo genieten we steeds minder van het leven. Toen keek ik naar mijn happy rolls, zo noem ik mijn buikvet, en ik dacht: dit is echt wel een mooi beeld. Ik maakte er een foto van en postte die. Ik kreeg zoveel reacties. Mensen vinden het fijn om een normaal beeld te zien en dat is nou juist het beeld dat we normaal moeten gaan vinden.”

Voor deze fotoshoot heb je je getransformeerd tot een pin-up girl. Voel jij je vaak sexy? 

“Sexyness zit in kleine dingen en gaat niet over uiterlijkheden. Als een man achter je staat en zijn ding met je doet, kijkt hij geen minuut langer naar dat ene putje in je bil. Het gaat erom hoe jij je op dat moment in de game begeeft. Dat is plat gezegd, maar het gaat uiteindelijk om hoe goed jij in je vel zit. Ik probeer mijn kinderen nu al mee te geven dat liefde en sexyness in andere dingen zit dan uiterlijkheden en prestaties. Het gaat over lief voor elkaar zijn.”

Heeft de levenslange eis tegen je oom Willem Holleeder je ook rust gegeven?

“Nee. Onze situatie is niks veranderd. Ik leef mijn leven anders dan andere mensen en voor mij voelt het niet als een straf, want ik ben gewend aan dit leven. Ik ben heel dankbaar dat mijn moeder zichzelf heeft bevrijd op deze manier. Quarantaine is voor heel veel mensen een hele opgave, maar mijn moeder leeft er al een paar jaar in, om het zo maar te zeggen. Daarom vind ik deze quarantaine tijd ook zo fijn. Overzicht, lege straten, geen drukke winkels. I Love it. Echt waar. Kon het maar altijd zo blijven.”

Meer lezen over Miljuschka? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b8401546b4', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws