doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Dít vinden familie en vrienden van koningin Máxima

Waarom de kledingkeuze van hertogin Kate tijdens de uitvaart zo opvallend was

Maar niet alleen door haar outfit wist de hertogin de aandacht te trekken.
hertogin kate begrafenis

Hoewel prins Philip veel militaire banden had in zijn leven, was niemand op zijn begrafenis in uniform gekleed. Ook de outfit van de hertogin van Cambridge werd veelvuldig besproken.

Maar waarom waren er geen militaire uniformen te bekennen? Simpel, het zou te gevoelig voor sommige leden van de koninklijke familie zijn. Zo legden prins Andrew en prins Harry beiden kun koninklijke taken neer en daarbij hun militaire eretitels. Normaal dragen alle senior royals hun militaire uniform tijdens gelegenheden zoals een begrafenis, maar werd er ditmaal gekozen voor een gezamenlijke dresscode.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Vorige week zaterdag kwamen de royals geheel in het zwart naar de St. George Chapel om een laatste vaarwel tegen de prins te zeggen. En hoewel de gehele dag in teken stond van de overleden prins, waren er heel wat ogen op Kate Middleton gericht. De jurk die de hertogin van Cambridge droeg was van Roland Mouret. En bij het naar buiten gaan uit St. George's Chapel droeg ze een warmere zwarte mantel van Catherine Walker. Maar niet alleen door haar kledingkeuze wist de hertogin de aandacht te trekken.

De sieraden die Kate droeg komen allemaal uit het sieradenkistje van de Queen en verwijzen naar twee bijzondere mijlpalen van Elizabeth en Philip. Het halssnoer met vier rijen parels en een diamanten gesp is gemaakt van parels die koningin Elizabeth ooit van de Japanse regering kreeg. Ze leende hem eerder al uit aan haar schoondochter, prinses Diana, toen zij in 1982 bij een van haar eerste staatsbezoeken koningin Beatrix ontving.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Kate droeg de choker voor zover bekend voor het eerst bij het 70-jarig huwelijksjubileum van Elizabeth en Philip. Door hem nu weer om haar hals te dragen, laat ze duidelijk zien dat ze stilstaat bij dit bijzonder lange huwelijk van haar schoon-grootouders en haalt ze de herinnering aan haar wijlen schoonmoeder naar boven. Ook met haar parelen oorbellen maakte Kate een gebaar naar het lange huwelijk van de Queen en prins Philip. Deze oorbellen kreeg Elizabeth namelijk in 1947 als huwelijkspresentje van de Hakim van Bahrein.

Laatste nieuws