doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Deze hartverscheurende woorden zei Charles tegen Diana de avond voordat ze trouwden

Waarom het huwelijk van Jacky & John F. Kennedy verre van een sprookje was

Hun liefde leek een sprookje. Met de nadruk op leek.
Jackie en John Kennedy

Sommige celebs zijn in hun eentje al sterk, maar met z’n tweeën worden ze een natuurkracht. Als koppel zijn ze nóg extremer en onvergetelijker. Dat geldt zeker voor deze power couples, die bij elkaar horen als bubbels en kaviaar

BEYONCÉ & JAY-Z

Meneer en mevrouw Carter communiceren niet met elkaar via briefjes of de familie-app. Nee, zij zingen en rappen hele albums vol over hun gevoelens voor elkaar. Hoe kan het ook anders bij twee muzikale genieën? Nadat Beyoncé en Jay-Z elkaar in 1999 ontmoetten in een vliegtuig - zij een 18-jarige aan het begin van haar carrière, hij een wereldster van 30 - duurde het lang voordat ze uit de kast kwamen als stel, al hadden ze al een paar nummers samen opgenomen. In 2006 trouwden ze. In het geheim. Zoals veel zaken rondom hen in nevelen gehuld blijven. Want, wat was er nou aan de hand in die lift, toen Bey’s zus Solange haar zwager Jay-Z aanvloog? En die zwangerschappen... Waren ze echt of droeg ze een namaakbelly? Beyoncé doet over één ding echter niet geheimzinnig: “Wat Jay en ik hebben is echt. It’s real.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

JOHN LENNON & YOKO ONO

De kunstenares en de wereldberoem - de Beatles-gitarist waren allebei nog getrouwd toen ze elkaar in 1966 ontmoetten in een galerie waar de Amerikaans/Japanse werkte aan een expositie. Kunst en drama werden de pijlers van hun relatie. Het uiteengaan van de Beatles, een jaar na hun huwelijk (allebei in onschuldig wit, zij in mini-rok, hij in pak), werd toegeschreven aan Yoko. John kon geen seconde zonder haar, en was totaal in haar ban. Zozeer dat Yoko er kriegel van werd en een relatie met haar assistente voor hem regelde. Die duurde anderhalf jaar en staat bekend als Johns ‘lost weekend’. Daarna pakte hij zijn explosieve relatie met Yoko weer op, die eindigde op 8 december 1980. De dag dat hij werd doodge - schoten door een gestoorde fan. Hij en Yoko hadden net een album uitgebracht, en waren die ochtend nog gefotografeerd door Annie Leibovitz. Drama en kunst kwamen samen. Maar dit was toch vooral een drama

JACKIE & JOHN F. KENNEDY

Hij: de beroemdste president van Amerika. Zij: de meest iconische first lady. Hun liefde leek een sprookje. Met de nadruk op leek. Want JFK bleek een notoire rokkenjager: “Als ik drie dagen geen vrouw heb, krijg ik hoofdpijn.” Hoewel Jackie na de moord op haar man het sprookje nog lange tijd in stand wist te houden, klapte uiteindelijk een ex-minnares uit de school over haar jarenlange affaire met John. En velen volgden. Zelfs Marilyn Monroe zou in zijn bed zijn beland. Maar Jackie bleef aan zijn zijde, tot die ene fatale dag in 1963. Hun liefde was dan misschien geen sprookje, het was wel sterk genoeg om bij elkaar te blijven. Zoals de nuchtere Jackie het ooit mooi verwoordde tegen haar zus: “Life is too short to worry about Marilyn Monroe.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

WALLIS SIMPSON & EDWARD VIII

Ze ging voor de kroon, maar eindigde met een ongelukkig huwelijk zonder aanzien. Na een affaire van zo’n twee jaar met de Engelse koning Edward VIII kon socialite Wallis Simpson de titel ‘Hare Koninklijke Hoogheid’ al bijna proeven. Het volk stuiterde echter bij dat vooruitzicht, net als het parlement. Want: ze was al tweemaal gescheiden én Amerikaanse. (Kwade tongen beweerden zelfs dat Wallis de koning in de greep hield met al haar seksuele technieken.) Daarop besloot Edward zijn troon en status op te geven voor zijn grote liefde. Echter, een Edward zonder kroon was toch een stuk minder interessant, net als het leven buiten ’t paleis; ze verveelden elkaar dood tot het bittere eind. “Het is moeilijk om een grote romance uit te zitten,” aldus Wallis.

Meer over fameuze legendarische liefdes lezen? Je leest het in de Beau Monde, deze week in de schappen. Of je bestelt 'm gemakkelijk online via deze link.

Laatste nieuws