doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Oei: waarom slapen met nat haar erger is dan je denkt

Oh nee! Gebruiken we droogshampoo al die tijd verkeerd?

Handig zo'n spuitbus die je redt van een coupe du vet.
istock kapsalon spuitbus droogshampoo

Handig zo'n spuitbus die je redt van een coupe du vet. Maar gebruiken we 'm wel op de juiste manier?

Een grandioze uitvinding is droogshampoo die dagelijks voor vliegende kiep spelen. Je haar wassen kost nou eenmaal veel tijd, tijd die we soms niet altijd hebben. Want heel eerlijk: je spuit de inhoud van de bus even lekker op je hoofdhuid en je bent klaar om keurig voor de dag te komen. Toch is er een grote kans dat je hem verkeerd gebruikt. Op onderstaande manier heb je er namelijk véél meer aan..

Je gebruikt droogshampoo pas wanneer je het op dat moment nodig hebt, maar dat blijkt dus fout te zijn. Je kunt namelijk beter 's avonds voordat je naar bed gaat, het product gebruiken. "Zo heeft het alle tijd om de overtollige olie op te nemen en voelt je haar veel frisser in de ochtend aan", vertelt haarstylist Ryan Trygstad in InStyle Magazine. "Spuit de droogshampoo goed op je haarwortels totdat ze krijtachtig aanvoelen. De volgende dag hoef je alleen nog maar je haar in model te brengen."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Balance is key, ook wanneer het op droogshampoo aankomt, zo weet tricholoog Gretchen Friese. "Je haar en je hoofdhuid niet vaak genoeg reinigen, kan leiden tot een ophoping van vuil en dat kan leiden tot haaruitval." De haarzakjes kunnen verstopt raken als je het geliefde haarproduct te vaak gebruikt en het kan zelfs leiden tot een bacteriële infectie in de haarzakjes, ook wel folliculitis genoemd. Volgens Friese is het daarom het beste dat je de droogshampoo niet vaker dan twee dagen achter elkaar gebruikt.

Droogshampoo is dus niet per definitie slecht voor je lokken of je hoofdhuid. Essentie van het verhaal blijft wel: reinig na het gebruik van droogshampoo je haar en je hoofdhuid grondig wanneer je wél tijd hebt om onder de douche te stappen. The more you know.

Laatste nieuws