doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Híer shopten Amalia en Ariane hun clutches

Het verdriet dat Máxima bij zich droeg op Koningsdag

Opnieuw een gemis in Máxima's familie.
koningin Máxima

Terwijl koningin Máxima juichend aan tafel zat bij de regioquiz en stond te swingen bij The Streamers tijdens Koningsdag, zal ze zich ook zorgen hebben gemaakt om haar Argentijnse familie.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Oom Jorge Horacio

De oom van Máxima, Jorge Haracio Cerruti, was vorige week namelijk ernstig ziek. De broer van Máxima's moeder overleed op donderdag aan de gevolgen van COVID-19 en zou ook al enige tijd kanker hebben.

Jorge Horacio Cerruti woonde op het Argentijnse platteland, en in haar jeugd ging Máxima regelmatig bij hem logeren.

Veel gemis

De laatste jaren heeft koningin Máxima al veel familieleden verloren. Haar vader, Jorge Zorreguieta, overleed in 2017. Een jaar later moest ze onverwacht afscheid nemen van haar zusje Inés.

Het is geen makkelijk tijd voor de koningin om haar moeder te steunen met opnieuw een groot gemis. Máxima's moeder verbleef vorig jaar een tijdje bij haar dochter, schoonzoon en kleindochters op Paleis Huis ten Bosch. Nu geldt er echter een inreisverbod, waardoor Carmen haar Nederlandse familie niet op kan zoeken. Máxima keert zelf ook niet terug naar haar thuisland voor de begrafenis van haar oom. De Argentijnse maatregelen stellen dat de uitvaart van een overleden coronapatiënt niet bijgewoond mogen worden door bezoekers. In plaats daarvan is er een herdenkingsdienst.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws