Zoet: hertogin Kate reageert op de vraag of ze een prins is

Probeer de Britse monarchie en al haar titels maar eens uit te leggen aan een kleuter.

Je gezicht in de plooi weten te houden terwijl je het gesprek aanknoopt met de lokale kleuterklas: hertogin Kate laat zien hoe het moet tijdens het royal bezoek aan Schotland.

Prins Kate

Wat zou jij Kate Middleton vragen als je één vraag kon stellen? Voor een klein jongetje in het Schotse Orkney was dit: 'Bent u een prins?' Kate, die zelf met drie jonge koters ook wel wat gewend is, weet haar pokerface keurig te bewaren en antwoordt: 'Ik ben geen prins. Ik ben de hertogin van Cambridge. Veel mensen noemen me Catherine.”

Prinsesjes

“Ze is een prinses!” roept een ander meisje nog, maar Kate leidt de aandacht van zich af: “Ben jij een prinses? Zo zie je er wel uit in je prachtige roze jas.”

Catherine

Het korte gesprekje laat ook weer zien dat Kate nog steeds on a mission is om haar officiële naam 'Catherine' meer ingeburgerd te laten raken. De hertogin van Cambridge wordt steevast 'Kate' genoemd, al gaf ze vóór haar huwelijk al aan dat voor het koninklijker klinkende Catherine wilde gaan. Tien jaar later is hier nog weinig van terecht gekomen – al suggereert de hertogin hier wel dat de meeste mensen haar Catherine noemen. Ach ja, zo leert de volgende generatie meteen dat ze zich kunnen voorbereiden op Queen Catherine.

Bron: HELLO | Beeld: Brunopress | Video: Daily Mail

Laatste nieuws