Waarom koningin Elizabeth de bruiloft van Charles en Camilla niet bijwoonde

Tegen de tijd dat ze trouwden was hun affaire al meer dan tien jaar tabloidvoer.

Er was geen spoor te bekennen van de Britse koningin tijdens het tweede huwelijk van kroonprins Charles.

Het is moeilijk om je een groot evenement van de koninklijke familie voor te stellen zonder de aanwezigheid van koningin Elizabeth II, laat staan ​​een royal wedding. Het gebeurde tijdens de huwelijksceremonie van prins Charles en Camilla Parker-Bowles. Haar afwezigheid veroorzaakte enorme speculaties – hoewel ze haar formele goedkeuring had gegeven – dat ze de relatie van het tweetal niet ondersteunde. Het was een gemakkelijke gedachte aangezien de relatie notoir controversieel was; tegen de tijd dat ze trouwden was hun affaire al meer dan tien jaar tabloidvoer.

Maar deze gedachte is niet het geval geweest. Elizabeth was juist enorm blij voor haar zoon dat hij eindelijk bij de vrouw was van wie hij zoveel houdt. Bronnen meldden dat de koningin het koppel haar zegen gaf. Ook organiseerde ze een receptie op het huwelijk en gaf ze een oprechte toespraak waarin ze hun hobbelige weg naar hun samenzijn erkende. “Maar jullie zijn er uiteindelijk doorgekomen. Ik ben erg trots op jullie en wens jullie het allerbeste”, waren haar warme woorden op de bruiloft van haar oudste zoon. Haar afwezigheid tijdens de ceremonie was dus niet persoonlijk.

Nou, waarom was ze dan niet aanwezig? In werkelijkheid woonde koningin Elizabeth de bruiloft van Charles en Camilla niet bij vanwege haar rol als hoofd van de Church of England. Volgens The Telegraph wogen de taken van de koningin zwaarder dan de familiale verplichtingen bij het nemen van deze beslissing. De prins en zijn bruid hadden doordat zij eerder al getrouwd waren (hij met Lady Diana Spencer en zij met Andrew Parker-Bowles) gekozen voor een burgerlijke ceremonie in plaats van een huwelijk in de Kerk van Engeland. De kerk beschouwt het huwelijk als een levenslange verbintenis en ontmoedigt hierom echtscheiding. De rol van de koningin als hoofd van de kerk betekent dat ze haar waarden hoog moet houden en in zou gaan tegen haar eigen principes.

Bron: BBC, The Telegraph | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws