Binnenkijken in het ouderlijk huis van Kate Middleton

De ouders van de hertogin bezitten een idyllisch (en peperduur) landhuis op het Engelse platteland.

Als hertogin Kate een bezoekje aan haar ouders wil brengen, hoeft het haar aan koninklijke allure niet te ontbreken. Carole en Michael Middleton wonen in een very charming Engels landhuis dat van binnen een klein paleisje is.

Bucklebury Manor

De Middletons wonen in Bucklebury Manor – een eeuwenoud landhuis dat Kate's ouders voor zo'n 4,7 miljoen pond aanschaften (en dat was toen de huizenprijzen nog een stuk lager lagen!). Van buiten zou het charmante optrekje zo een eenvoudige cottage uit The Holiday kunnen zijn, maar voor die aankoopprijs krijg je natuurlijk wel iets statigers.

Bucklebury Manor. Beeld: Alec Byrne/Brunopress

Zo heeft het huis onder andere zeven slaapkamers en een eigen bibliotheek. Maar het 'hart van de woning', zoals Kate's moeder Carole het noemt, is de keuken.

“Het is een gecombineerde keuken/eetkamer/zitkamer en het hart van het huis. Ik werkte er ook tijdens de lockdown. Ik hou van een dinertje in de keuken, met een klein aantal gasten. Ik kook iets lekkers en kleed het leuk aan, en achteraf houden we een keuken-disco.” Hm, zouden Kate en Wills daar ook aan meedoen? We kunnen ze wel zingend met een pollepel als microfoon voorstellen…

Bucklebury Manor. Beeld: Alec Byrne/Brunopress

Uiteraard is het landgoed ook voorzien van een grote tuin: de Middletons beschikken over meer dan 70.000 vierkante meter grond. Ruimte genoeg dus voor oma Carole om te ravotten met kleinkinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Ook zijn er een zwembad en een eigen tennisbaan op het terrein te vinden.

Al die ruimte betekent ook dat het stulpje behoorlijk afgesloten van de bewoonde wereld ligt. En dat is ook precies de reden dat Carole en Michael de woning kochten, want de paparazzi spaart ook de ouders van de toekomstige koningin niet. Helemaal niet als de Cambridge'jes er ook nog eens graag langskomen.

Binnenkijken

Een kleine fotoreportage uit 2013 leverde twee kiekjes binnenshuis op. Reken vooral niét op strakke interieurs, visgraatlaminaat of technische snufjes. Carole en Michael houden het geheel in Engelse stijl (lees: textiel, textiel, textiel) met stoffen banken, lange gordijnen en klassieke kleedjes.

Beeld: Alec Byrne/Brunopress

Al is er ook een felrode zitkamer die een tikkeltje moderner is. Misschien mocht Carole de ene kamer inrichten en Michael de ander? De bronzen hondjes liggen er in ieder geval lekker symmetrisch bij, Jan des Bouvrie would have approved.

Beeld: Alec Byrne/Brunopress

Het ouderlijk huis is in ieder geval een geliefde plek bij Kate, haar zus Pippa en haar broer James. Zo hield Pippa haar trouwreceptie in de riante achtertuin van haar ouders en lieten de Cambridge'jes er hun eerste familieportret maken met (destijds baby) prins George.

Hertogin Kate, prins William en prins George in 2013. Beeld: Brunopress, TRH The Duke and Duchess of Cambridge

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws