Wanneer moet prinses Charlotte kniksen voor Queen Elizabeth?

Spoiler: het is dus behoorlijk vroeg.

Het is een hoffelijk teken van respect.

Een reverence, beter bekend als kniksje (in het Engels: 'curtsy' of 'bob'), is een vorm van begroeting. Het is niet zozeer de persoon waar je voor buigt, maar meer het instituut waar die voor staat. Alleen vrouwen doen het, het is de vrouwelijke versie van de buiging. En hoe korter en subtieler hoe beter, de meeste royals vinden ostentatieve buigers vreselijk. Het is traditie dat de koninklijke familieleden buigen bij het begroeten van de koningin. Dat volwassen royals dit doen, spreekt voor zich. Maar moeten de kleintjes dit ook? En zo ja, vanaf welke leeftijd is dit gebruikelijk? Spoiler: het is dus behoorlijk vroeg.

Moeten prinses Charlotte en prins George buigen voor de koningin?

Prins William en hertogin Kate zijn zich compleet bewust van hun buigplicht tijdens het begroeten en verlaten van de koningin. En het lijkt erop dat ze dit hoffelijke teken van respect aanleren aan hun kinderen voor in de nabije toekomst. Volgens royaltyexperts is dit waarschijnlijk al aan de orde geweest en hebben de kleine Cambridge'jes hun eerste instructies al gehad. Koninklijk historicus, Marlene Eilers Koenig, vertelt aan Hello! dat de kleine royals zouden beginnen te buigen “rond de leeftijd van vijf”. De enige persoon voor wie ze een buiging of curtsy (de vrouwelijke versie) zullen maken, is de soeverein. Prins George is inmiddels zeven, en hoewel we nog geen openbare buiging voor de koningin hebben gezien, is het dus meer dan waarschijnlijk dat hij dit al wel doet of nog aan het oefenen is. Prinses Charlotte is net zes geworden, en dus geldt voor haar het zelfde verhaal.

Hoe heurt ’t?

Goed, hoe maak je zo'n kniksje nu volgens de regels? Aan het woord is Debrett's, societybijbel sinds 1769: “Vanuit een staande positie breng je je gewicht op één voet (meestal de linker). Zet de bal van je andere voet naar achteren, schuin rechts van je standbeen. Rug recht, oogcontact houden. Buig het linkerbeen iets bij de knie, hou je torso recht. Daarna weer rechtop gaan staan met de voeten parallel aan elkaar.” Bij de neergaande beweging mag je even met het hoofd neigen, maar het hoeft niet. Het hele kniksje neemt slechts enkele seconden in beslag, is rechts je standbeen dan mag je 'm ook andersom doen. De hertogin van Cambridge doet het even voor ↑

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws