Waarom we nog altijd van luxe horloges houden

Ook al hebben we altijd een klok op onze telefoon bij de hand, niets kan tippen aan dit klassieke accessoire.

In een wereld met digitale tijd-technologie is het ouderwetse luxe horloge nog steeds heel populair. Horloges zijn al langer dan honderd jaar een onmisbare accessoire voor man en vrouw. Vele mensen hadden voorspeld dat de populariteit van luxe horloges zouden dalen met de komst van de moderne apparaten, die vaker meer accuraat zijn. Gelukkig was deze voorspelling niet correct.

We zijn met z'n allen dol op luxe horloges. Dit is te merken als we naar de luxe horloge-industrie kijken. De interesse in deze horloges is namelijk flink aan het stijgen. Waarom vinden veel mannen en vrouwen de horloges zo onweerstaanbaar? In dit artikel zullen we zien waarom steeds meer mensen in luxe horloges investeren.

Waarom we luxe horloges liefhebben

Er zijn veel redenen waarom wij ze liefhebben. Voor de ene persoon is het een prachtig kunstwerk, en voor de andere is het een goede investering. Een horloge vertelt een verhaal. Je kunt het vergelijken met een schilderij van een bekende kunstenaar. Het luxe horloge is kunst als we kijken naar het mouvement. Alle kleine onderdelen die de horlogemaker in elkaar heeft gezet zodat ze samen de complicatie vormen.

Iedereen die eens naar een hoge kwaliteit Swiss of Duits horloge heeft gekeken, ziet dat het ontwerp en de opbouw heel ingewikkeld zijn. Vele luxe horloge-liefhebbers zijn gefascineerd door de prachtige complicaties. Elke keer als je naar je pols kijk zie je een voortreffelijk kunstwerk die een horlogemaker met de hand heeft gemaakt.

Een luxe horloge vertelt iets over de persoon die het uurwerkje omdoet. Markant Hublot horloges passen bij een excentriek persoon. Deze horloges worden gemaakt met exotische materialen. Vaak een combinatie van materialen die voor elke horlogemaker een uitdaging is. Vintage horloges zoals Omega en Panerai, zijn geschikt voor die persoon die voor een klassieke look gaat. Vaak is dit een persoon die een gevoel voor geschiedenis heeft.

Het idee dat luxe horloges generaties lang in de familie kunnen blijven is een goede reden waarom we ze liefhebben. Als jij nu een luxe horloge aanschaft en er goed voor zorgt, kan je zeker zijn dat je kleinkinderen er ook van zullen genieten. Het horloge brengt dan alle leuke avonturen en herinneringen met zich mee naar de toekomstige generatie.

Populaire horlogemerken

De beste luxe horloges komen uit Zwitserland, Duitsland en Japan. Het is niet makkelijk om te zeggen welke van de drie landen beter is. Ze hebben allemaal hun eigen sterke punten. De echte luxe horloge liefhebber weet dat variatie de sleutel is voor een goede collectie.

De favoriete Zwitserse horloges onder de horlogeliefhebbers zijn:

-Patek Philippe

-Rolex

-Tissot

-Zenith

-Breguet

-Audemars Piguet

De top luxe horlogemerken uit Duitsland zijn:

-A. Lange & Sohne

-Glashutte original

-Nomos

-IWC

-MeisterSinger

-Junghans

En de beste luxe horloges uit Japan zijn:

-Grand Seiko

-Citizen

Luxe horloges als investering

Investeren in luxe horloges is investeren in iets dat jarenlang zal meegaan. Ook zijn er horloges die hun waarde nooit verliezen. Koop je het juiste horloge, dan kan hij na een paar jaar zelfs meer waarde hebben dan op de dag toen jij hem aanschafte. Denk maar aan de stainless-steel Rolex modellen en de Audemars Piguet Royal Oak. Deze luxe horloges zijn door de jaren heen flink gestegen in populariteit. Dat wil zeggen dat mensen bereid zijn om een behoorlijk bedrag voor ze neer te tellen. Weet je niet zeker in welk horloge je moet investeren? Een klassiek vintage model is dan de eerste keuze.

Horlogecollectie

Als je geïnteresseerd bent in luxe horloges, dan wil je zeker ook een mooie collectie opbouwen. Enkele tips om je collectie te starten: Je zult eerst een budget in gedachten moeten hebben. Vraag dan jezelf af hoe de collectie eruit zal zien en welke modellen je verzameling moet bevatten. Het is ideaal dat je eerste uurwerken in goede conditie zijn. Let ook erop dat ze hun waarde zullen behouden of zelfs ook stijgen in waarde.

Bron: chrono24 | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws