Vriendin van Meghan: ‘Ze wilde al een Engels vriendje voordat Harry in beeld kwam’

Hertogin Meghan zou al een tikje anglofiel zijn geweest voordat ze Harry ontmoette.

Jaren voordat ze Harry ontmoette wilde Meghan Markle graag naar Londen verhuizen, beroemd worden in de UK en een Engels vriendje aan de haak slaan, onthult een van haar vriendinnen. Be careful what you wish for!

Onbekende actrice

Het Engelse model en presentatrice Lizzie Cundy ontmoette Meghan Markle in 2013, kort na haar scheiding, bij een liefdadigheidsevenement.

“Er werd me verteld dat er onder de gasten een actrice was, die net vanuit Canada was aangekomen, en dat ze in een serie genaamd Suits te zien was. Ik had er nog nooit van gehoord. Mij werd gevraagd of ik haar op wilde vangen, omdat ze nog niemand kende. Eerlijk gezegd zat ik daar niet op te wachten, maar we maakten toch kennis en er was meteen een enorme klik”, herinnert Lizzie zich in de Britse Grazia.

“Meghan was heel vriendelijk en gezellig. Ze wilde selfies maken, was heel open, vertelde over haar stukgelopen huwelijk en dat ze graag hier in Engeland wilde komen werken. Ze was een echt meisjes-meisje, vol energie. Ze bleef maar praten en we giechelden heel wat af. Ze had echt iets speciaals. Ze zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt en het was alsof ik haar al mijn hele leven kende. Ik snap wel waarom Harry verliefd op haar werd.”

Bekend in Engeland

De jaren daarna besloot Lizzie haar Amerikaanse vriendin te helpen om voet aan de grond te krijgen in Engeland, iets wat Meghan al langere tijd wilde. Al was het natuurlijk een grote verrassing dat ze die bekendheid zou krijgen als Duchess of Sussex, en niet als actrice.

“Meghan was dol op Londen en wilde graag een Engels vriendje. Ik ging door mijn contacten en probeerde een goede match voor haar te vinden”, vertelt Lizzie. Zonder succes: de koppelpogingen liepen op niets uit. Toch kwam het as we know wel goed met dat Engelse vriendje.

“Toen ze een relatie kreeg met Harry, appte ik haar om te zeggen hoe fantastisch dat was en kreeg ik een antwoord van haar. Maar zodra ze een ring aan haar vinger had, zag ik al snel dat ze van Twitter was verdwenen en haar nummer niet meer werkte. Dat was het. Mensen vragen me of ik boos ben dat onze vriendschap overging in stilte, maar ik heb er begrip voor. Het is een andere wereld, van celebrity naar royalty gaan, een heel ander leven. Dus ik snap het. Ik zit er niet mee.”

‘Warme mensen’

Ook op de rode loper liet Meghan zich pre-Harry al van haar anglofiele kant zien. “De mensen zijn hier in Londen zo warm, hoe cliché het ook klinkt”, vertelt ze in een interview met, jawel, haar vriendin Lizzie. “Ik ben nog nooit zo vaak love of darling genoemd in mijn leven als hier! Ik zou wel een tijdje willen blijven.”

Engels vriendje, check, een tijdje in Londen wonen, check, en beroemd worden in het Verenigd Koninkrijk, check. En hoewel het koude Londen nu weer omgeruild is voor het zonnige Californië en er van actrice zijn niets meer terechtkomt, is de English boyfriend wel een blijvertje.

Bron: Grazia UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws