Oude liefdes, enorme hoeden: dít was Royal Ascot 2021

Het society-event van de zomer levert weer een paar mooie plaatjes op.

Deze week rukten de Britse royals weer uit voor Royal Ascot, het paardenrace-evenement van het jaar. Beau Monde blikt terug op de koninklijke hoogheden, hoedjes en herenigingen.

Queen Elizabeth

Eerder klonk het vermoeden dat Queen Elizabeth voor het eerst in 69 jaar haar favoriete paardenraces zou missen, omdat ze het deze week druk had met het ontvangen van buitenlandse presidenten en het drukbezochte evenement misschien te veel voor haar zou zijn na ruim een jaar isolatie.

Op de valreep – zaterdagmiddag, de laatste dag van de feestweek – verscheen Hare Majesteit tóch met een grote glimlach op haar gezicht.

Niet alleen werd er van tevoren op paarden gewed: ook op de kleur van de hoed die de Queen zou dragen werd geld ingezet. Over het hoofddeksel in kwestie zijn de meningen verdeeld. Is het blauw of kan het toch door als groen? (Oordeel hier!)

Royals & races

'Paardenmeisje' prinses Anne was uiteraard meerdere keren van de partij deze week en combineerde chic & klassiek probleemloos met een futuristische zonnebril

Beeld: Brunopress

Ook had de Princess Royal het gezellig met een oude vlam (tevens de ex-man van hertogin Camilla), Andrew Parker-Bowles. Hun kortstondige relatie werd enigszins aangedikt in The Crown, maar feit is dat de twee nog altijd goede vrienden zijn.

Beeld: Brunopress.

Ook Anne's dochter en mede-paardenfanaat Zara Tindall mist het evenement nooit. Zara beviel drie maanden geleden van haar jongste kind, maar de gebroken nachten zijn niet van haar gezicht af te lezen. Helpt zo'n zonnebril ook bij, natuurlijk…

Beeld: Brunopress

Volgens de dresscode van Royal Ascot moeten hoofddeksels een 'solide basis met een diameter van minstens 10 centimeter hebben', maar mogen ze ook niet té oversized zijn. Maar hoe groot is te groot? Die grens ligt voor iedereen ergens anders, zagen we wel.

De Londense Nazar Bullen. Beeld: Brunopress

Zolang je het gewicht op je hoofd weet te balanceren is een hoed niet too much, toch?

Debra Day. Beeld: Brunopress.

Sophie, gravin van Wessex, ging voor gevleugelde hoofddeksels deze week. Woensdag verscheen ze met een hoed vol veren en een zoete outfit. De heer op rechts trekt nét op tijd zijn broek op voor de foto, terwijl Sophie en prins Edward beeldig glimlachen voor de camera.

Beeld: Brunopress.

En van wapperende veren op woensdag naar rechtopstaande veren op donderdag, waar een dolblije gravin ziet hoe haar paard aan de winnende hand, eh, hoef is.

Beeld: Brunopress.

Hoewel er ook in Engeland flink versoepeld wordt, was het evenement nog niet helemaal 'als vanouds'. Sommige mondkapjes werden alleen even afgezet voor champagne.

Beeld: Brunopress

En prins Charles en hertogin Camilla vinden het nog altijd niet zo makkelijk om hem in één keer goed op te krijgen. Al helemaal niet wanneer je er beiden aan staat te trekken.

Beeld: Brunopress

Fans hoopten nog dat de hertog en hertogin van Cambridge hun opwachting zouden maken, maar helaas verschenen de populaire Kate en William niet bij de renbaan. Hertogin Kate heeft in tegenstelling tot veel royals weinig met paarden (ze zou er zelfs allergisch voor zijn!) en heeft Royal Ascot de afgelopen tien jaar slechts drie keer bijgewoond. Ook de Yorkies schitterden in afwezigheid. Hertogin Sarah en kersverse moeder prinses Eugenie kwamen niet opdagen en ook de hoedengekte van de zwangere prinses Beatrice moesten we dit jaar missen.

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws