De make-uplook waarmee Hertogin Meghan de wereld veroverde

Meghan Markle trouwde in 2018 haar prins en straalde als nooit tevoren.

Meghan Markle trouwde in 2018 haar prins en straalde als nooit tevoren.

Daniel Martin, Megs goede vriend en tevens haar visagist was verantwoordelijk voor haar make-uplook. Al werd er gespeculeerd dat MM heur make-up zelf had gedaan. Haar visagist had duidelijk zijn aandelen in het sprankelende snoetje.

Voor de bruiloft gebruikte Daniel producten van Dior. Hij creëerde een natuurlijke basis (Meghan is gezegend met een prachtige huid), een bronzen oog, een subtiele blush en een nude lip. De foundation die Meg droeg op haar grote dag was de Dior Face & Body Foundation en bezorgde een perfecte finish gedurende de dag. Dáár hoefde ze in ieder geval geen zorgen over te maken. Wat ook tot in de puntjes verzorgd was, was haar oogmake-up. De subtiele smokey eye was de ster van MM's bruiloftsmake-up.

Martin vertelde in een interview met de Britse Glamour dat hij wilde dat Markle's ogen open zouden “fladderen” als ze naar prins Harry opkeek. Om dit te bereiken gebruikte Martin het Dior Backstage Eye Palette in Warm Neutrals. Hij mengde de verschillende tinten bruin op haar oogleden en smeerde vervolgens een roestkleur in haar wimperlijn om de warmte in haar ogen te accentueren. Daarna bracht hij mascara aan en voegde een paar valse wimpers toe aan de buitenste ooghoeken. Hij maakte de oogmake-up af met een vleugje eyeliner (hij vertelde Harper's Bazaar dat Urban Decay's 24/7 Glide-On liners zijn favoriet zijn).

Ver van tevoren 

Nou mag Meghan Markle niet klagen over haar huid, die heeft altijd een gezonde glans. Dus zou zij er niet eens heel veel aan hoeven doen om er op de grote dag er fantastisch uit te zien. Facialist Nichola Joss verklapt wat Meg deed om haar gezicht er piekfijn uit te laten zien op de bruiloft. Het zit hem allemaal in het masseren van haar huid. Waarom? Omdat het de spanning eraf haalt. En daarna, na maanden je gezicht goed te hebben gemasseerd, is het belangrijk dat je de laatste twee maanden vooral aandacht besteedt aan het kalmeren en hydrateren van de huid. Aldus Nichola Joss in een gesprek met Cosmopolitan.

Volgens de facialist is het vooral belangrijk dat je met vieze handen uit de buurt van je gezicht blijft, altijd je make-up verwijderd voor het slapengaan en je huid vooral goed hydrateert. Op de dag zelf is het belangrijk om het rustig aan te doen: “Dit is de tijd dat je voorzichtig om gaat met je huid, en alleen simpele, voedende producten gebruikt, zoals hydraterende maskers, een rustige massage en een cryo behandeling.”

Bron: Instagram, Cosmopolitan UK, Glamour UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws