In beeld: prinses Beatrice van baby tot mom-to-be

Happy birthday, Bea!

Happy birthday! Prinses Beatrice wordt vandaag 33 jaar. Door de komst van baby Mapelli Mozzi heeft dit nieuwe levensjaar heel wat veranderingen in petto. We blikken terug op Bea's eigen jonge jaren, vlak voordat ze zelf moeder wordt.

1988 – Destijds trotse ouders van hun eerste kind, inmiddels een uit de gratie gevallen prins en een gescheiden hertogin die zichzelf altijd weer in de spotlights weet te zetten. Hier presenteren ze baby Beatrice Elizabeth Mary van York aan de wereld.

Sarah Ferguson en prins Andrew met baby Beatrice. Beeld: BrunoPress.

1991 – Beatrice op weg naar de eerste schooldag aan de hand van haar moeder. Het huwelijk van haar ouders lijkt intussen niet meer te redden: Fergie en prins Andrew besluiten dit jaar om te gaan scheiden.

Beeld: BrunoPress

2000 – Als co-ouders kunnen de twee echter nog prima met elkaar door één deur, zoals we hier zien op een ándere eerste schooldag. Twaalf jaar is Beatrice als ze begint op een kostschool in Ascot. Een moeilijke tijd voor haar, omdat ze erg worstelt met haar dyslexie.

Beeld: BrunoPress

2002 – De veertienjarige Beatrice vergezelt haar vader, toen nog werkend royal, regelmatig bij feestjes en officiële gelegenheden. Het zijn de keren dat we haar zónder schooluniform zien. Hier heeft ze zich nog niet ontpopt tot hoedenprinses, maar een bosje bloemen doet ook veel.

Beeld: Brunopress

2006 – Nog prinsessiger wordt het wanneer Beatrice haar diploma behaald en steeds vaker chique feestjes afstruint.

Beeld: Brunopress

2011 – Een bekende royal in het VK is ze altijd al geweest, maar Beatrice verwerft wereldfaam door haar hoed bij de royal wedding van William en Kate.

Beeld: Brunopress

2015 – Hoedjes worden Beatrice's handelsmerk, bij society weddings en paardenraces kan ze zich helemaal uitleven.

Beeld: Brunopress

2019 – Waar eerst zus Eugenie altijd aan haar zijde te zien was, is het nu grote liefde Edoardo Mapelli Mozzi die Bea bij de arm neemt.

Beeld: Brunopress

2020 – Het kleinschalige, sprookjesachtige huwelijk dat volgt laat Beatrice zien als nooit tevoren.

Beeld: Brunopress

2021 – Een jaar later is de baby onderweg! Beatrice en Edo verwachten hun eerste kindje samen dit najaar.

Beeld: Brunopress

Bron: Grazia UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws