Maak maar alvast een boodschappenlijstje: vlierbloesems, citroenen, fijne bloem, eitjes…
Dat prins Harry en Meghan Markle voor hun bruidstaart hebben gekozen voor Claire Ptak van Violet Bakery wekte eerst wat verbazing op, maar zo vreemd is het niet. Meghan interviewde Claire voor haar inmiddels offline gehaalde lifestyle site The Tig. En gezien het feit dat beide vrouwen uit Californië komen en in Londen neergestreken zijn/waren, hebben ze vast veel gemeen. Hoewel Claire volhoudt dat ze het recept geheim houdt, maakt ze de 'elderflower & lemon cake' al jaren en is het de bestseller onder haar bruidstaarten, dus héél veel zal ie niet verschillen. Maak nu je eigen royal wedding pie!
Ingrediënten
Voor de cake:
6 eieren
170 basterdsuiker
1 theelepel vanille extract
170 gram bloem (gezeefd)
75 gram ongezouten boter (gesmolten)
4 takjes vlierbloesem + een paar extra om te decoreren (pluk de vlierbloesem van de takjes)
Voor de botercrème:
60 gram kristalsuiker
4 eetlepels water
2 eidooiers
170 ongezouten boter (op kamertemperatuur)
3 eetlepels vlierbloesemsiroop
Voor het glazuur:
200 gram poedersuiker
2 eetlepels vlierbloesemsiroop
1 eetlepel citroensap
Zo maak je 'm:
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet twee bakvormen van 20 cm doorsnee in en bedekt de onderkant met bakpapier.
Meng met de mixer de eieren met de suiker tot een lichte, gladde mousse
Voeg het vanille-extract toe, vouw ongeveer de helft van de bloem door het beslag (zo luchtig mogelijk houden), vervolgens de boter, daarna de rest van de bloem en tenslotte de vlierbloesem.
Verdeel het beslag over de bakblikken, bak ze in 25-30 minuten goudbruin. Vijf minuten laten staan, dan op een rooster laten afkoelen.
Maak de botercrème door de suiker en het water in een pan met een dikke bodem langzaam te verhitten tot de suiker is opgelost. Laten koken tot er draden van de siroop kunnen worden getrokken.
De warme suikersiroop langzaam op de eidooiers druppelen en met de mixer tot een dikke mousse kloppen.
Klop de boter heel zacht en luchtig, meng er vervolgens beetje bij beetje het eimengsel door en vervolgens de vlierbloesemsiroop. Breng de botercrème bovenop één van de taarten aan, leg de andere taart er voorzichtig op.
Voor het glazuur de poedersuiker mixen met vlierbloesemsiroop en genoeg citroensap om een dik vloeibaar glazuur te maken. Glazuur over de bovenkant van de taart verdelen, het mag er een beetje aflopen aan de zijkanten. Versieren met vlierbloesems.
- Fern Verrow
- BrunoPress