Royal bezoek: prins Harry komt volgend jaar waarschijnlijk naar Nederland

De hertog van Sussex heeft wel vaker een onderonsje met prinses Margriet.

Van Londen naar de US of A naar Den Haag? Het lijkt erop dat Prins Harry volgend jaar in onze hofstad te vinden zal zijn. Dat heeft allemaal te maken met een groots sportevenement waarvan hij oprichter en hoofdsponsor is.

Invictus Games in Den Haag

Het stond al even vast dat het zou gebeuren: de Invictus Games in Nederland. Maar zoals met zoveel dingen heeft corona ook hier roet in het eten gegooid. De Games zijn van 2020 uiteindelijk uitgesteld naar 2022, en dan vinden ze plaats in ons eigen Den Haag.

Maar misschien vraag je je nu af wat dat precies betekent. Om het simpel te houden: de Invictus Games zijn een sportevenement speciaal georganiseerd voor 'fysiek en mentaal gewonde militairen'. De spelen “gebruiken de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben”, zo staat op de website te lezen.

Royal randje

En zoals je weet: prins Harry heeft natuurlijk een flinke tijd in het leger gezeten. Door zijn ervaringen raakte de Duke of Sussex geïnspireerd om iets te organiseren voor zijn medesoldaten die met mentale of fysieke schade hun militaire leven achterlieten. En zo zorgde hij in 2014 voor de eerste editie van de Invictus Games in Londen.

Volgend jaar wordt de vijfde editie dus gehouden in Den Haag, en daarom is Harry waarschijnlijk twee weken lang in ons kikkerlandje te vinden. Overigens is hij niet de énige royal die zich met de Games bezighoudt. Ook onze eigen prinses Margriet zet zich namelijk in voor de Invictus Games! Misschien krijgen we dus nog meer leuke kiekjes zoals bovenaan dit artikel, en wie weet, misschien zal ook Duchess Meghan Markle haar opwachting maken, you never know.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws