Sinds haar huwelijk met prins Charles in 2005 behoort Camilla tot de Britse royals en mag ze af en toe een juweel uit de koninklijke collectie lenen. De hertogin van Cornwall pakt dan helemaal uit en kiest meestal de grootste en meest glimmende tiara's. Kijk mee!
Als je een tiara draagt, dan 't liefst ook eentje waar niemand omheen kan. Bij een van haar eerste banketten in Buckingham Palace droeg de hertogin de Delhi Durbar tiara en een al net zo opvallende slangencollier. Er bestaat niet zoiets als te veel diamanten, toch?
Dat de hertogin van Cornwall niet van bescheiden tiaraatjes houdt, blijkt wel uit haar favoriete exemplaar. Lang stond deze tiara bekend als de 'Boucheron Honinggraat', maar de royal family noemt hem zelf dan weer de Greville-tiara. De Queen Mother liep er graag mee rond, Queen Elizabeth zelf is er nooit mee gezien. Ze heeft hem naar verluidt 'langdurig uitgeleend' aan Camilla, die hem nu vaak op haar hoofd laat fonkelen. Dat ze met een tiara van dit formaat de andere gasten soms overschaduwt, lijkt geen probleem te zijn voor de hertogin.
Staatsbanketten leiden soms tot flink wat concurrentie als het om tiara's gaat. Hier neemt Camilla het op tegen schoonmoeder Elizabeth en koningin Máxima. Who wears it best?
Het is trouwens niet zo dat Camilla pas voor het eerst een tiara op haar hoofd zetten nadat ze met prins Charles was getrouwd. Bij haar eerste huwelijk, met Andrew Parker Bowles, droeg ze een exemplaar uit de collectie van haar eigen familie. Jaren later schitterde dochter Laura met deze Cubitt-Shand tiara op haar bruiloft.
En Camilla zelf is hem ook nog niet uit het oog verloren. Hoewel deze iets subtieler is dan menig koninklijk tiara, heeft de Cubitt-Shand-tiara nog wel een plekje in haar hart. De tiara behoorde ooit toe aan Camilla's grootmoeder, Sonia Keppel, en daarna aan Camilla's moeder, Rosalind. Een echt familiestuk dus.
- Town & Country, The Court Jeweller
- BrunoPress