De bijzondere band tussen hertoginnen Meghan en Camilla

'Camilla liet meteen zien: ze hoort bij ons.'

Ze ontving haar stiefschoondochter met open armen, maar nu is de band tussen Meghan, de hertogin van Sussex, en Camilla, de hertogin van Cornwall, naar verluidt aardig bekoeld.

Warm welkom

Toen Meghan Markle in 2018 lid van de royal family werd, nam hertogin Camilla haar bij de arm. De kersverse Duchess of Sussex kon het uitstekend vinden met de ‘stiefmoeder’ van prins Harry. “Ze hadden een klik vanwege hun gedeelde interesse in duurzaam, biologisch eten, klassieke muziek en architectuur. Ook delen ze beide een passie voor goede wijn en yoga”, doet Andrew Morton uit de doeken in zijn biografie van Meghan. Camilla zelf liet destijds ook weten dat ze in haar nopjes was met de nieuwste aanwinst in de familie: “Het verlies van Amerika is onze winst. [Harry en Meghan] zijn zo gelukkig samen.”

Eén van ons

De Britse royals staan bekend om hun stiff upper lip. Emotie laat je niet zien in het openbaar, en affectie óók niet. Royaltywatchers waren dan ook verrast toen Camilla kort na de koninklijke bruiloft in het openbaar Meghans hand vasthield en haar een kus op de wang gaf. “Dit bijzondere gebaar was een teken van hoe snel de Amerikaanse actrice werd geaccepteerd door de Royal Family“, meent Morton. “Zonder een woord te zeggen liet Camilla, de hertogin van Cornwall, aan de wereld zien dat ze nu ‘een van ons’ was.” Een bekende van de familie vertelde Vanity Fair: “Ze kunnen het duidelijk goed met elkaar vinden. Camilla heeft Meghan veel geholpen.” De twee zouden naar verluidt meermaals samen hebben geluncht, waarbij de Duchess of Cornwall Meghan tips gaf over het omgaan met de negatieve media-aandacht, waar Camilla zelf maar al te goed bekend mee was.

Meghan, Harry en Camilla bij Royal Ascot 2018. Beeld: BrunoPress

Donderslag bij heldere hemel

Toen Meghan in 2019, toen ze net moeder was geworden van zoontje Archie, aan de pers vertelde dat het eigenlijk niet goed met haar ging, kwam dat voor Camilla als donderslag bij heldere hemel. “Camilla was net zo verrast als alle anderen en wist misschien niet dat Harry en Meghan het zwaar hadden”, vertelt de bekende. “Ze wil altijd dat iedereen goed met elkaar opschiet en blij is. Haar mantra is ‘doorzetten en blijven lachen.’ Ze vindt het niet fijn om anderen te zien worstelen en kon het goed vinden met Meghan, dus ze had een goede bondgenoot kunnen worden.”

Prins Harry en prins Charles

Helaas bekoelde de band tussen de twee daarna in rap tempo, vooral toen prins Harry en Meghan besloten om Engeland te verlaten en hun baan als senior royals neer te leggen. Dat prins Harry dit jaar tijdens het spraakmakende interview met Oprah Winfrey vertelde dat hij geen geld meer van zijn vader kreeg en dat zijn telefoontjes niet beantwoord werden, was de maat vol voor Charles en Camilla. De bonje tussen Harry en Charles zou er ook toe hebben geleid dat Camilla en Meghan elkaar niet meer spreken. “Camilla neemt het hen kwalijk dat ze Charles pijn hebben gedaan”, beweert een koninklijke bron van Mirror. Een sprankje hoop voor de twee kwam van Tom Parker Bowles, de zoon van Camilla uit haar eerdere huwelijk. “Families hebben altijd problemen, maar uiteindelijk worden die opgelost”, liet hij eerder dit jaar los over de ruzie tussen Harry, Meghan en de rest van de Royal Family in een interview met The Times.

Camilla en Meghan zullen tegenwoordig dus niet meer snel samen aanschuiven voor een lunch, maar helemaal hopeloos hoeft de zaak volgens Tom dus niet te zijn. Ondertussen krijgen de hertog en hertogin van Sussex wél steun van Harry’s tante Sarah Ferguson, Duchess of York. Die liet zich deze week tijdens een interview positief uit over de keuzes van Harry en Meghan: “Het belangrijkste is dat ze gelukkig zijn. En Meghan maakt hem gelukkig.”

Bron: Mirror, The List | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws