Oh? Dit mogen de royals niet voor 6 uur ’s avonds dragen

Schitteren doe je alleen in de avonduren!

Als nieuw lid van de Royal Family staan je een hoop lessen op het gebied van koninklijke etiquette te wachten. Een dik hoofdstuk in het lesboek is dat over het kledingprotocol. Ook hertogin Kate kreeg deze zogeheten prinsessentraining en dit is één van de regels die ze in haar oren moest knopen.

Diamanten

De meeste regels gaan naar verluidt over dingen die je wel en niet mag dragen. Zo wordt de royal ladies sterk aanbevolen om transparante nagellak te dragen of te kiezen voor een subtiel lakje, nimmer felrood. Ook was er een ‘verbod’ op sportbroeken en werd er lange tijd afkeurend naar denim gekeken. Maar ook de prachtstukken uit de koninklijke kluis zijn aan regels onderworpen.

Er is namelijk een strikt protocol voor het dragen van diamanten binnen de koninklijke familie. Ja echt, het wordt ze niet makkelijk gemaakt om goed voor de dag te komen.

Blingbling in de avond

Koninklijke etiquette-expert Myka Meier weet precies hoe de vork in de steel zit, en deelt dat koninklijke vrouwen overdag helemaal geen diamanten dragen. Van kleine oorbellen tot een subtiele armband: het is uit den boze.

diamanten-royal-family
Een ‘bescheiden’ tiara zoals deze is dus niet toegestaan overdag. Beeld: BrunoPress

Ze legt uit: “Andere juwelen worden vóór 18:00 uur gedragen. Voor 18:00 uur zie je uitsluitend metalen, edelstenen, parels en saffieren. Pas in de avond komen de diamanten tevoorschijn.” Volgens Meier is er een goede reden waarom de diamanten, hoe prachtig ze ook zijn, tot in de avonduren veilig opgeborgen moeten blijven. De royals zouden namelijk ’te flitsend’ en wellicht iets te pronkerig overkomen als ze nog voor het avondeten hun diamanten laten fonkelen. En een béétje bescheidenheid kan geen kwaad. Weer wat geleerd!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws