Geef eens sokken cadeau!

Waarom het wél leuk is om sokken te krijgen.

Lees ook

Sokken. Je kan ze nooit genoeg hebben, want in de was ‘loopt; er wel eens eentje stiekem weg. Bovendien draag je sokken iedere dag: naar het werk, in je vrije tijd, tijdens het sporten. En er vallen nog wel eens gaten in een sok bij langdurig gebruik. Het lijkt misschien afgezaagd, maar het is juist heel leuk om stijlvolle, schone sokken te geven – en te krijgen. Vooral wanneer ze ook nog eens helemaal bij je passen, zoals FALKE sokken.

 

Warme tenen

De belangrijkste functie van de sok is het warm houden van je voeten. Dit kan overdag zijn, maar ook als je slaapt. Warme voeten zijn heel fijn, want daardoor is de rest van je lichaam ook sneller warm.

Beschermen tegen blaren

Sokken beschermen de voeten tegen blaren. Nu kan het altijd voorkomen dat je alsnog blaren loopt in je nieuwe toffe wandelschoenen of hippe instappers. Sokken vormen doorgaans een barrière tussen de huid van je voeten en het schoeisel, waardoor de kans op blaren wordt verkleind.

Sokken helpen tegen zweetvoeten

Hoewel het heel fijn is om lekker met blote voeten de schoenen in te glippen, is het toch aan te raden om eerst sokken aan te doen. Sokken helpen namelijk om zweetvoeten te voorkomen. Te warme voeten kunnen gaan transpireren. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je schoenen aan hebt van synthetisch materiaal. Het zweet op de voeten kan dan reageren met bacteriën op de voeten waardoor de typische zweetvoetengeur ontstaat. Goede sokken, zoals van FALKE, kunnen dit voorkomen. De speciale samenstelling van de Airport sok bijvoorbeeld houdt de voeten op de juiste temperatuur en laat de huid ademen. En je houdt warme voeten – dat is ook wel weer zo fijn.

Sokken beschermen je voeten

Op kousenvoeten lopen in huis biedt tevens een goede bescherming voor je voeten. De sok vormt een barrière tussen je voet en bacteriën of schimmels die van buitenaf je voeten kunnen aantasten. Dat is toch ook wel heel prettig.  

Mooie sokken maken je look compleet

Sokken worden nog wel eens onderschat bij het aankleden. Maar goede, stijlvolle sokken maken echt je outfit compleet. Of je nu een paar gekke, vrolijke sokken draagt met een spijkerbroek, sneakers en een T-shirt of toch kiest voor een stijlvolle sok met een streepje onder je pak; het maakt het net even af. Overigens mag je best gekke sokken dragen op het werk. Zorg dan dat de sokken aansluiten bij de kleur van je schoenen of pantalon.

Sokken zijn belangrijk bij het sporten

Zoals gezegd kunnen sokken blaren en zweetgeurtjes voorkomen. Tijdens het sporten zijn sokken ook nog eens belangrijk op een andere manier of om een andere reden: ze beschermen je voeten tegen kou. Vooral als je buitensport is dat gewenst. Daarnaast zijn sportsokken er om je voeten buiten te beschermen tegen opspattend vuil. Goede sportsokken zijn zelfs zo gemaakt dat ze de doorbloeding verbeteren, zodat je nog meer geniet van je sport, zonder dat je al te vermoeide onderbenen en voeten krijgt.

Kies sokken die bij je sport passen

Waar we vroeger altijd gingen voor de witte sportsok (al dan niet met een paar gekleurde bandjes aan het boord), kijken we nu een stuk kritischer naar onze sportsok. Want die sok moet je voeten nu eenmaal omhullen en beschermen – helemaal tijdens het sporten. Kies daarom altijd voor een goede sportsok die past bij de sport die je beoefent. Zo zijn er speciale tennis-, hardloop- en voetbalsokken. 

Wandelsokken vs. gewone sokken

Ben je een echte wandelaar? Dan weet je hoe belangrijk goede schoenen in combinatie met goede sokken zijn. Kies altijd voor sokken die gemaakt zijn voor wandelaars. Wandelsokken zijn steviger dan gewone sokken. Zo bieden ze je voeten, voetzolen en enkels een betere ondersteuning. Deze ondersteuning komt onder meer tot stand door het aanbrengen van een anatomisch voetbed in de sok en natuurlijk door goede, stevige, maar ademende materialen te gebruiken.

Leuk om te geven

Het lijkt een heel afgezaagd cadeau, sokken, maar ze zijn o zo leuk om te geven. Ga eens op zoek naar een paar sokken die perfect aansluiten bij het karakter van degene die ze krijgt. Misschien vind je wel sokken die passen bij een sport of andere hobby. En wat dacht je van stijlvolle sokken voor de feestdagen die op kantoor gedragen kunnen worden? Zet daarom zelf weer eens een paar mooie sokken op je verlanglijstje of koop ze om cadeau te geven. Zowel mannen, vrouwen als kinderen dragen sokken, dus succes gegarandeerd.

Beeld: Pexels

 

Laatste nieuws

Zie ook