Wait, what? Met dit trucje kun je afvallen tijdens het slapen

Is dat even mooi meegenomen!

Slapend slank worden, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan een simpel trucje ervoor zorgen dat je afvalt terwijl je onder de wol ligt. Onder een dun laagje wol, welteverstaan.

Temperatuur

Nu moet je natuurlijk niet meteen denken dat je door dit trucje kilo’s aan gewicht kwijt zult raken en vijf kilo lichter weer opstaat. Maar hé, alle kleine beetjes helpen, nietwaar?

De truc is om de temperatuur in je slaapkamer omlaag te brengen. Bij een temperatuur tussen de 15,5 en 19,4 °C zou je metabolisme namelijk een boost krijgen. Dit zorgt ervoor dat je 7 procent meer calorieën verbrandt dan bij een hoge temperatuur. Klinkt niet veel? Wel als je het op jaarbasis berekent, dan levert het je namelijk 12.000 extra verbrande calorieën op. En dat door te bibberen slapen!

Melatonine

Afvallen door een koude slaapomgeving klinkt misschien wat vergezocht, maar eigenlijk is het best logisch. Ons lichaam moet ineens harder werken om warmte vast te houden een comfortabele lichaamstemperatuur van 37 graden te bewaren. Dit vergt energie, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Ook onze melatonineproductie gaat omhoog door in een koudere omgeving te slapen. Je produceert meer van dit anti-verouderingshormoon en dat zorgt ervoor dat we minder snel zichtbaar verouderen. Ook zou je minder kans hebben op ziektes als Diabetes type 2 door in een koude kamer te slapen. Aha!

Bron: Dingen voor vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws