Zó blijft koningin Máxima in shape

Max houdt er een gevarieerd sportregime op na.

Eerlijk is eerlijk: als je bijna de 50 aantikt, is het moeilijker om in vorm te blijven dan in de 20 jaar daarvoor. Maar hoe krijgt koningin Máxima het dan voor elkaar om haar strakke figuur te behouden? We kunnen je vertellen dat ze daar hard voor moet werken!

Willems loopband

Nu haar drie dochters ruim de leeftijd hebben bereikt dat Máxima niet meer achter hen aan hoeft te rennen, moet ze andere manieren verzinnen om in tip top shape te blijven. Gelukkig heeft ze daar ook een team voor, dat een aantal jaar geleden in Story uit de school klapte. Zo schijnt er in de woning van de Oranjes een loopband voor Willem-Alexander te staan, waar juist Max regelmatig op te vinden is.

Maar alleen joggen is niet genoeg. Daarnaast neemt de koningin ook de tijd om wat baantjes te trekken in hun privézwembad (je gaat als royal natuurlijk niet naar de plaatselijke zwemvereniging) en traint ze haar core tijdens paardrijden door de Wassenaarse duinen. Bovendien beschikken de royals over een eigen sportruimte waar Max de nodige krachttraining kan doen. Naar verluidt houdt de koningin ook van kickboksen: een fantastische workout voor je armen, buikspieren en frustraties.

Slimme make-up

Wat ook bijdraagt aan Máxima's fitte voorkomen, zijn haar weloverwogen outfits, kapsels en make-up. Een kwestie van het accentueren van de juiste lichaamsdelen, een flatterende haarkleur én een minimale hoeveelheid make-up. Dat laatste is volgens cosmetisch-dermatoloog Jim Wikler vooral iets waar de koningin juist goed aan doet. “Ze laat de walletjes onder haar ogen gewoon zitten en gebruikt als make-up alleen mascara, eyeliner en een perfect camouflerende foundation. Door te veel make-up lijken vrouwen meestal onnodig oud.” Af en toe wat blush op de wangen of een tintje op de lippen et voilà.

Bron: AD | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws