Glamour met een knipoog

Koningin Máxima en prinses Beatrix samen op stap: een muzikaal avondje uit

TivoliVredenburg kon maandagavond rekenen op koninklijk bezoek. Koningin Máxima en prinses Beatrix gingen namelijk samen op stap! En dat deden ze, hoe kan het ook anders, geheel in stijl.

Koningin Maxima en prinses Beatrix in TivoliVredenburg

Onze koninklijke familie is niet vies van een muzikaal avondje uit. Het was even geleden dat de twee samen op stap waren, maar maandagavond doken koningin Máxima en prinses Beatrix op in TivoliVredenburg in Utrecht voor het jubileumconcert van Ton Koopman, oprichter van het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir. Het duo genoot niet alleen van het concert, maar ging ook in gesprek met Ton, de solisten en andere leden van het koor en orkest. En als we de beelden mogen geloven, was het een gezellige avond!

Kleurrijke look

De muziekliefhebbers zagen er weer uit om door een ringetje te halen! Koningin Máxima droeg een japon van de Britse ontwerpster Saloni Lodha, gemaakt van chiffon en bezaaid met kleurige stippen. Een bekend item - ze heeft het ontwerp namelijk eerder gedragen tijdens een bezoek aan Duitsland in 2019. Prinses Beatrix ging voor een blauwgroene blouse en een zwarte pantalon. Stijlvol, hoor!

Modekoningin

Een feestelijke week voor onze koningin! Vorige week mocht Máxima nog biertjes tappen tijdens een bezoekje aan het dorp Klaaswaal in de lokale voetbalkantine. Helaas bleek al snel dat biertjes tappen niet haar grootste talent is... Gelukkig mankeerde ook vorige week niks aan Máx' outfit. Ze zag er prachtig uit met haar smaragdgroene zijden jurk met plooien, die ze buiten combineerde met een kobaltblauwe mantel. Beiden afkomstig van haar favoriete modehuis Natan. Ook die jurk hebben we trouwens eerder gezien!

Van rock tot salsa

Máxima's muzieksmaak gaat overigens alle kanten op. "Als ik vrolijk wil zijn luister ik salsa of tango. Soms wil ik gewoon oude tijden herbeleven en luister ik die geweldige rock en pop uit de jaren tachtig", vertelde ze een paar jaar geleden in het Looklab van Songfestival-host Nikkie de Jager. Ook onthulde ze dat Oer-Hollandse deuntjes haar hielpen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Ha!

Het concert van maandagavond maakte deel uit van een internationale tournee waarmee de tachtigste verjaardag van barokspecialist Ton Koopman muzikaal wordt gevierd. Een geslaagd uitje voor het koninklijke duo!

Royalty
  • Blauw Bloed, Libelle, Shownieuws, Beau Monde archief
  • NL Beeld