Glamour met een knipoog

Prinses Beatrix krijgt haar eigen docuserie op Videoland

Beatrix is altijd een geliefde koningin geweest die ons land met toewijding en een warm hart leidde. Haar leven zit vol prachtige momenten, maar ze heeft ook haar portie drama en verdriet gekend. Genoeg reden voor Videoland om een bijzondere docuserie te maken!

Beatrix

Uit het immense succes van series als The Crown en Máxima is wel gebleken: het leven van de koninklijke familie is uitstekend materiaal voor entertainment. Videoland weet dat natuurlijk maar al te goed, en kondigt nu een nieuwe serie aan: Beatrix! In deze driedelige documentaire staat het leven van de voormalig koningin centraal.

Beatrix

Na het succes van zijn eerdere docu over prins Bernhard, komt regisseur en Gouden Kalf-winnaar Joost van Ginkel nu met een serie over onze geliefde prinses Beatrix! De driedelige documentaire belooft een onthullende kijk achter de schermen van het koninklijk leven.

In de serie Beatrix vertellen 'insiders, intimi en experts' over het leven van de voormalige koningin. Onder anderen Beatrix' beste vriendin Renée Smith-Roëll en oud-hofdame Miente Boellaard komen aan het woord. De serie verkent hoe Beatrix de monarchie heeft vormgegeven, en hoe ze haar weg vond te midden van politieke schandalen en persoonlijk verlies.

Met exclusief archiefmateriaal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en diepgaande interviews, biedt de docuserie een zeldzaam kijkje in het leven van onze geliefde Bea. Exciting!

De serie Beatrix zal vanaf begin 2025 exclusief te zien zijn op Videoland.

Beatrix de Musical

Videoland is trouwens niet de enige die bezig is met een productie over de voormalig koningin. Eerder al schreven we over productiehuis MediaDome, die momenteel werkt aan een heuse musical over Beatrix! "In Beatrix de Musical wordt het publiek meegenomen in alle aangrijpende gebeurtenissen in haar leven onder de kroon en situaties binnen de muren van het paleis", aldus de makers.

Op deze musical zullen helaas óók nog eventjes moeten wachten, want Beatrix de Musical gaat in het najaar van 2026 in première. Maar het belooft in ieder geval het wachten waard te zijn, want voor de productie wordt zelfs een heel nieuw theater gebouwd in de buurt van Eindhoven. Genoeg leuks om naar uit te kijken, dus!

Royalty
  • RTL
  • NL Beeld