Glamour met een knipoog

Máxima eindigt achter de biertap bij bezoekje aan Klaaswaal: 'Tappen kan ze niet'

Tijdens een bezoekje aan het dorp Klaaswaal belandde Máxima in de lokale voetbalkantine. En met een outfit in knalgroene Heineken-kleur kon het eigenlijk niet anders: de koningin draaide vrolijk een bardienstje mee! Al was men niet zo te spreken over haar biertjes...

Van koningin naar barvrouw: Máxima achter de biertap

Máxima ging op bezoek in Klaaswaal in Zuid-Holland, een dorp met een sterk verenigingsleven. Daar wilde de koningin zich wel in laten onderdompelen, en dus nam ze een kijkje bij de lokale voetbalclub. Al bleef het niet alleen bij kijken - Máx werd direct aan het werk gezet om dorstige inwoners te voorzien van een lekker glaasje bier.

Máxima achter de bar

Voetbalvereniging SSS Klaaswaal kreeg hooggeëerd bezoek van Máxima. Heel het dorp rukte uit om een glimp op te vangen van Hare Majesteit, die uiteraard een kijkje nam bij de jonge voetbalspelers.

Máxima neemt een kijkje bij de jonge voetballers (Beeld: NL Beeld)

Na de wedstrijden volgt natuurlijk de derde helft in de kantine, en ook daar was Máx wel voor te porren. Sterker nog: binnen no-time belandde ze zelf achter de tap!

Máx achter de bar (Beeld: NL Beeld)

Eenmaal achter de bar blijkt al snel dat biertjes tappen niet haar grootste talent is...

Ze doet haar best, maar er wordt meer schuim dan bier getapt (Beeld: NL Beeld)

... en dus gaat de koningin maar snel over op de wijn!

Wijntjes inschenken is gelukkig meer aan Máxima besteed! (Beeld: NL Beeld)

Gelukkig kunnen de bierdrinkers achteraf wel lachen om hun biertjes met dikke schuimkraag. Eén van hen laat weten: "Een klein beetje meer schuim dan normaal, maar ze is goed bezig." En ook zijn buurman is dolgelukkig met zijn biertje. "Het smaakt beter dan die van de bediening. Het is toch een speciaal biertje geworden."

Mooi groen is niet lelijk

Voor haar bezoekje aan de voetbalvereniging koos de koningin een opvallende outfit, die wel afgestemd leek te zijn op de iconische Heineken-kleur. Máxima droeg haar smaragdgroene zijden jurk met plooien, die ze buiten combineerde met een kobaltblauwe mantel. Beiden afkomstig van haar favoriete modehuis Natan.

Haar look maakte ze af met Gianvito Rossi pumps en een Natan clutch. Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima weet ons te vertellen dat ze de jurk al vier keer eerder droeg, voor het eerst in 2017. En dat snappen wij wel, want de heldere groene en blauwe kleur zijn wat ons betreft een gouden combinatie!

Rummikub spelen

Eerder op de dag was ze nog aanwezig bij de opening het Dushi Huis in Waalwijk. Het Dushi Huis biedt een veilig thuis aan kinderen en jongeren die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Vervolgens dus met gierende banden naar de voetbalvereniging, en later bezocht ze nog buurthuis Korstanjehuis waar ze spelletjes speelde met een groepje 90-plussers. Van biertjes tappen naar Rummikub spelen: Máxima had in ieder geval een enerverende dag!

Royalty
  • Rijnmond, Blauw Bloed, Modekoningin Máxima
  • NL Beeld