De band tussen prins Albert en zijn oudste zoon Alexandre: ‘Hij heeft een plek in de prinselijke familie’

Dit jaar stapte Alberts vrij onbekende zoon Alexandre voor het eerst voorzichtig uit de schaduw.

Terwijl prinses Charlene in 2021 maandenlang uit beeld verdween, traden prins Alberts ex Nicole en zijn oudste zoon Alexandre juist meer naar de voorgrond. Naast prins Albert blijkt Alexandre nóg een koninklijke connectie te hebben, die hem volgens zijn moeder een stevige plek binnen de royal family van Monaco geeft.

Alexandre Grimaldi-Coste

De oudste zoon van prins Albert groeide ver op van de koninklijke schijnwerpers, maar het afgelopen jaar stond Alexandre Grimaldi-Coste weer even in het middelpunt van de belangstelling. Alexandre werd in 2003 geboren als ‘liefdesbaby’ van prins Albert en zijn vriendin Nicole Coste (juist ja, de ex die dit jaar nog verkondigde dat Monaco méér van haar houdt dan van Charlene) en twee jaar later ook erkend door zijn vader. Daarna bleef het lange tijd stil, maar achter de schermen is er veel gebeurd, onthulde Nicole een paar maanden geleden. Prins Albert heeft wel degelijk een band opgebouwd met zijn oudste zoon, en Alexandre heeft wel degelijk een plekje tussen de Grimaldi’s weten te bemachtigen.

Uit de schaduw

Tijdens de lange afwezigheid van prinses Charlene dit jaar verschenen Nicole en Alexandre samen weer ten tonele. En hoe! In september, net na de achttiende verjaardag van Alexandre, sierden moeder en zoon samen de cover van Paris MatchIn het Franse blad onthulde Nicole zestien jaar geleden dat ze een kind had van prins Albert, nu vond ze het tijd om meer over zijn leven in de koninklijke schaduw te vertellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paris Match (@parismatch_magazine)

Prinses Stéphanie

In het magazine vertelt Nicole uitgebreid over de goede band tussen Alexandre en de rest van de Grimaldi’s. “Albert heeft altijd een vaderrol op zich genomen”, aldus de voormalige stewardess. “Ze lijken veel op elkaar en zijn goede maatjes. Ze sporten samen en praten over politiek.” Daarnaast schijnt Alexandre ook een goede band te hebben met zijn tante, prinses Stéphanie. “Toen Stéphanie de peettante werd van Alexandre, wist ik dat hij een plaats in de prinselijke familie zou hebben.”

Broers en zussen

Ook Jazmin Grace Grimaldi, de oudste dochter van prins Albert en de halfzus van Alexandre, gaf haar halfbroertje dit jaar een podium door een lieve foto van hen samen te delen op Instagram (die in tegenstelling tot het account van Alexandre zelf wél openbaar is).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JazminGraceGrimaldi (@jazmingrimaldi)

Jazmin woont in New York, Alexandre in Londen, maar zo nu en dan zijn ze samen in Monaco te vinden om elkaar en de royal kant van de familie te zien. “Ik zorg ervoor dat ze samen leuke, broederlijke momenten beleven”, aldus Nicole. Ook met de tweeling van Albert en Charlene, de 7-jarige prins Jacques en prinses Gabriella, kan Alexandre goed overweg. “Zij zijn natuurlijk nog jong. Alexandre speelt leuk met ze wanneer hij ze ziet.”

Debuut

In de zomer woonde Alexandre ook zijn eerste evenement in Monaco bij, het Rode Kruis-gala, maar van een groots debuut was geen sprake. Ook is het sinds het grote interview en de verjaardag van de knappe Grimaldi-telg weer stil rondom Alexandre. Of hij écht uit de schaduw gaat stappen, moet nog blijken. Moeder Nicole probeert de media-aandacht voor haar zoon in ieder geval niet meer af te wimpelen: “Ik vind het niet meer vervelend om iets over hem te laten horen en te laten zien hoe gelukkig Alexandre is.”

Bron: Pure People, Paris Match, Femina | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws