Oeps: lijk je door deze behafout ouder?

70 procent van de vrouwen draagt niet de juiste maat beha.

Wist je dat 70 procent van alle vrouwen de verkeerde maat beha dragen? Dit betekent dat 8 op de 10 vrouwen met een beknelde of te grote beha rondlopen. Dat is niet alleen oncomfortabel, ook kun je er een paar jaartjes ouder door lijken.

De basis

Een beha is de basis van een goede outfit. Wanneer je namelijk iets draagt waar jij je goed in voelt, dan straal je dit vaak ook uit. Hoe leuk een top of jurk ook kan zijn, als je een beha draagt die niet lekker zit is dat ook te zien. En slecht nieuws, want dit kan je een stuk ouder maken dan je eigenlijk bent.

Wanneer vrouwen een bepaalde leeftijd bereiken, dan daalt hun buste. Als je daarvoor niet de juiste beha draagt, kan het lijken alsof je veel kleiner bent en voller. Terwijl een goed passende beha er juist voor zorgt dat je er jonger uitziet én zelfs dunner lijkt. Daardoor heeft de juiste maat veel invloed op je voorkomen.

Zo merk je het

Weet je niet zeker of je de verkeerde maat draagt? Er zijn een paar factoren waar je dit aan kunt herkennen. Zo lopen je borsten uit over je cup, wanneer je bijvoorbeeld de bandmaat hebt verkleind. Ook merk je het als er pijnlijke inkepingen en rode vlekken ontstaan op je armen en schouders, of als de beugels een afdruk achterlaten. En wist je dat je het ook fysiek kunt merken? Klachten als hoofdpijn, rug-, nek, en schouderpijn kunnen ook ontstaan door de verkeerde beha.

Vervangen

En hoewel niet iedereen dat doet, moet je je beha eigenlijk elke twaalf maanden vervangen. Door dagelijkse slijtage verliezen ze hun vorm en elasticiteit, en kan dit uiteindelijk slecht zijn voor je lichaam. Vooral bij mensen met grotere borsten is ondersteuning belangrijk, en dat lukt niet bij een beha met veel slijtage.

Als je helemaal zeker van wilt zijn dat je de juiste beha draagt, dan kun je het beste je maat opmeten door een professional. Het is wellicht een spannende beleving – we laten niet iedere dag onze borsten door een wildvreemde meten –, maar het is voor een goed doel. Als je eenmaal weet wat je maat is, dan kun je op zoek naar beha’s die jou het mooiste staan. Goede reden om te shoppen, toch?

Bron: What Every Woman Needs | Beeld: iStock

Laatste nieuws